Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
86 komentara

Kotromanović: Ovo pokazuje kakvo smo mi sje**no društvo

Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj, napisao je biistar Kotromanović nakon vijesti sa suđenja između Kujundžića i Hebranga

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
86 komentara

Vijesti sa sudske rasprave u kojoj aktualni ministar zdravstva Milan Kujundžić tuži bivšeg Andriju Hebranga za klevetu, oko sumnjivog ratnog puta, pogodile su bivšeg ministra Antu Kotromanovića koji je zbog svega prilično žustro reagirao na Facebooku, prenosi Večernji.

Dalibor Urukalović/PIXSELL PRAVNA TRAKAVICA Hebrang: Milane, zašto vičeš? Nismo na livadi, već u sudnici

Prenosimo njegovu objavu

Dvojica liječnika u sudnici... Jedan bivši ministar zdravlja, drugi sadašnji ministar zdravlja, gledaju se i cerekaju jedan drugome, oba članovi HDZ-a. Jedan je optužio drugog da je lažni branitelj. Čin koji zorno pokazuje kakvo smo mi sjebano društvo i država. Da je netko istinski veteran otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao. Da li postoji ijedna zemlja na svijetu u kojoj su veterani rata postali ljudi koji nikada nisu obukli uniformu, a u našem slučaju HV osim u Hrvatskoj? Da li postoji ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopušta da se 23 godine nakon rata može ostvariti status ratnog veterana? Gomila probisvjeta, jebivjetara postali su i postat će branitelji iako nikada nisu boravili na terenu, a niti su bili u nekoj borbenoj postrojbi. Jad i bijeda, frustracija... banda jedna, piše Kotromanović.

Da bi 1991., 1992. dobili šugavu vojničku plaću od 3 ili 4 tisuće dinara morali smo barem pola mjeseca provesti u tzv SAO Krajini i da ubiti ili biti ubijeni izvodeći akcije, kao i mnogi istinski ratnici od Vukovara do Dubrovnika. Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj. E sada se pitam di su moje kolege šefovi udruga i generali koji ni riječi nisu rekle nikada javno i osudili ovu sramotu sa registrom branitelja i novoj mogućnosti da se može postati branitelj, a vole si reći da nas oni zastupaju i brane interese branitelja? Tiha misa. Mene brate više ne zastupajte i ne govorite u moje ime. U ovoj državi treba sve rasturiti i početi graditi od početka - zaključio je Kotromanović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message