Obavijesti

News

Komentari 81

Krim tim provokatori smetaju istrazi: 'Mogu li ići na toalet?'

Krim tim provokatori smetaju istrazi: 'Mogu li ići na toalet?'
1

Ne bi to bilo ništa neobično da na toalet nije tražio uslijed preslušavanja snimki iznude kad su žrtva i prijatelj baš trebali prepoznati glas koji je bio s druge strane mobitela

Moram na WC, u dva navrata je u policijskoj postaji tražio Darko Purgar (50), jedan od osumnjičenih za pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika M. D. dok su on i prijatelj Marko Šintić bili na prepoznavanju glasa, neslužbeno doznajemo iz upućenih izvora.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ne bi to bilo ništa neobično da na toalet nije tražio uslijed preslušavanja snimki iznude kad su žrtva i prijatelj baš trebali prepoznati glas koji je bio s druge strane mobitela. Morali su preslušati nekoliko poruka, među kojima je bio i Purgarov glas.

Kako doznajemo, odmah su pogodili koji pripada čovjeku koji je nazivao poduzetnika, na što se navodno bunio branitelj osumnjičenog i prozvao policajce da im je dokaz nevaljan jer su uživo čuli kako zvuči njegov klijent. Do tada se branio šutnjom. Purgaru to nije pomoglo te je kasnije, uz osumnjičene suradnike Leona Lučića (48) i Andriju Vrhovca (35), završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedoke te da ne bi ponovili djelo.

Tri lica Leona: Masnice ispod oba oka, divljao je i u bolnici
Tri lica Leona: Masnice ispod oba oka, divljao je i u bolnici

Kako je u svojem priopćenju napisalo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, sva tri osumnjičenika za pokušaj iznude zvala su poduzetnika na dan primopredaje. Prijetili su mu da će, ako im ne isplati traženi novac, “upoznati njega i njegovu obitelj”. U strahu za svoj i njihove živote, nakon što je sve bilo prijavljeno policiji, s kolegom Šintićem se odlučio susresti s njima.

Kako doznajemo, prijatelj je trebao ostati skriven u automobilu tijekom susreta kraj nadvožnjaka Draganić na autocesti A1. No čim su prošli naplatne kućice na Lučkom, poduzetnika su nazvali i rekli mu da on i “prijatelj” izađu iz automobila. Prema tužiteljstvu, napali su ih pištoljima i iz zasad neutvrđenog oružja.

Žrtva Krim tim bande i dalje je meta: Motaju mu se oko kuće
Žrtva Krim tim bande i dalje je meta: Motaju mu se oko kuće

Iako je prvo izašla informacija da je Purgar, kao bivši vojnik, bio član 1. hrvatskog gardijskog zdruga, to se pokazalo netočnim. Na objavu je reagirala Udruga veterana 1. hrvatski gardijski zdrug, koja je rekla kako on nikad nije bio pripadnik te postrojbe.