Obavijesti

News

Komentari 157

Tri lica Leona: Masnice ispod oba oka, divljao je i u bolnici

Tri lica Leona: Masnice ispod oba oka, divljao je i u bolnici
12

Dok su ga vodili kod tužitelja u Karlovac, bivši policijski inspektor psovao je novinare. Imao je vidljive ozljede od tučnjave s MMA borce koji je bio u pratnji čovjeka od kojeg je Leon došao iznuditi 100.000 eura

Što je bando destruktivna, mamu vam je***!, urlao je Leon Lučić, bivši policijski inspektor i zvijezda RTL-ove serije 'Krim tim 2', dok su ga u lisicama vodili pred tužitelja u Karlovcu u četvtak u poslijepodnevnim satima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pljunuo prema reporterima

Uz njega su bila četiri pripadnika Ekipe za posebne zadaće interventne policije, koja se bavi najtežim uhićenjima. Lučić im se pokušao izmaknuti kako bi se unio u lice reporterima i pljunuo ih.

Žrtva Krim tim bande i dalje je meta: Motaju mu se oko kuće
Žrtva Krim tim bande i dalje je meta: Motaju mu se oko kuće

Odredili su mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Na njegovu licu bile su vidljive ozljede zadobivene od slučaja pokušaja iznude zaprešićkog poduzetnika.

Lučić je bio bezobrazan u bolnici, smirivali su ga policajci

Kako neslužbeno doznajemo od naših izvora, Lučić je poprilično neugodan i bezobrazan bio i u Kliničkoj bolnici Dubrava, u koju su ga prebacili iz karlovačke bolnice. Imao je ozljede kostiju lica opasne po život te je neko vrijeme čak bio i u induciranoj komi.

Video: Leon 'Krim tim 2' Lučić belji se i psuje: Mamu vam j***
Video: Leon 'Krim tim 2' Lučić belji se i psuje: Mamu  vam j***

No čim se probudio, kako doznajemo, stvarao je neugodne probleme osoblju pa su ga smirivali policajci.

Pokretanje videa...

VIDEO vijesti 23-01-2020 01:05

Uz Lučića je uhićeni i aktivni policajac i pripadnik ATJ iz Lučkog Andrija Vrhovac (35), koji se već nalazi u istražnom zatvoru. 

Treći pritvoreni je Tuđmanov specijalac

Treći ortak, kojega tek čeka prijava, je Darko Purgar iz Karlovca. 

On je bivši vojni specijalac te je svojedobno bio pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, elitne vojne postrojbe koja je bila podčinjena izravno predsjedniku Franji Tuđmanu.

Karlovac: Na sud stigao i treći uhićeni u slučaju iznude

U vojsci je bio do kraja 2005. godine. Purgar je također i dugogodišnji lovac, cijenjen u tom krugu ljudi. 

Rodom je iz Zamršja kraj Rečice, gdje je prije nekoliko godina predsjedao tamošnjim lovačkim društvom, nakon čega je bio i izabran za predsjednika stegovnog suda Lovačkog saveza Karlovačke županije.

Afera 'Krim-tim': Leon i ranije napao sjekirom, pao treći akter
Afera 'Krim-tim': Leon i ranije napao sjekirom, pao treći akter

Zbog ovog slučaja policija mu je oduzela arsenal oružja koji je posjedovao kao lovac i bivši vojnik. Neslužbeno doznajemo da maksimalno otežava kriminalistima, brani se šutnjom te ne želi pričati kako mu ne bi snimili glas i iskoristili za prepoznavanje. 

Karlovac: Na sud stigao i treći uhićeni u slučaju iznude

No istražitelji su bili kreativni pa su Purgara, među ostalim snimkama, identificirali kao onoga koji je iznuđivao preko telefona.
Inače, njegovo mjesto Rečica nalazi se blizu Draganića i mjesta gdje su iznuđivači odredili mjesto primopredaje novca koja je za njih pošla po zlu. 

Slučaj iznuda

Podsjećamo, na nadvožnjaku autoceste kod Draganića 10. siječnja 2020. zaprešićki poduzetnik M. D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom naoružanih iznuđivača, jedan od njih bio je Leon Lučić.

Policija sumnja da su Lučić i njegov ortak htjeli ucijeniti poduzetnika za 100.000 eura. Lučića je istukao MMA borac koji je bio u pratnji poduzetnika. Lučić je nakon pokušaja iznuđivanja teško ozlijeđen.

Bio je Lučić u induciranoj komi s ozbiljnim ozljedama glave i u životnoj opasnosti. Kad su ga privodili u Karlovcu, na njemu su bilje vidkjive ozljede, ali izgledao je kao da je u dobrom fizičkom stanju.