News

Komentari 11

Krivolovci ubili mlade policajce: Kod njih našli arsenal oružja, policajka je bila još studentica

Krivolovci ubili mlade policajce: Kod njih našli arsenal oružja, policajka je bila još studentica

Policajci su u noći na ponedjeljak na zapadu zemlje zaustavili sumnjivo vozilo. U prtljažniku su našli mrtvu divljač. Odjednom su dvojica počela pucati po njima

Dvoje mladih policajaca ubijeno je u noći na ponedjeljak u Njemačkoj. Policajka (24) i njezin kolega (29) su u okrugu Kusel in der Pfalz zaustavili sumnjivi automobil. U njemu su bila dvojica muškaraca.

Pregledali su im prtljažnik i u njemu su pronašli mrtvu divljač. Dok je policajka držala lampu u ruci i papire, a njezin kolega još pregledavao prtljažnik, dvojica muškaraca stari 38 i 32 godine su počeli po njima pucati. Policija pretpostavlja da su pucali iz najmanje dva različita oružja. Policajku su upucali u glavu i ubili ju na mjestu.

Ona nije uspjela odgovoriti na pucnjavu, pištolj joj je ostao u futroli. Njezin kolega je ispalio 14 hitaca. Napadače nije pogodio. Policajac je primio četiri hica, a fatalan je bio onaj u glavu.

Počinitelji su pobjegli. Policija je ubrzo došla na mjesto zločina. Kolegicu su našli mrtvu, a kolega je umro do dolaska hitne pomoći. Tijekom ponedjeljka trajala je velika potraga. Policija je objavila da traže Andreasa Johannesa Schmitta (38). On je u ponedjeljak popodne kontaktirao policiju preko svoje odvjetnice. Uhićenju se nije opirao. Policija je ubrzo objavila da su uhvatili i drugog sumnjivca (32). 


Određen im je istražni zatvor. Policija pretpostavlja kako su policajce napali jer su ih uhvatili u krivolovu. 
Obojica osumnjičenih su uhvaćeni u Sulzbachu. Policija je u kući Andreasa Johannesa Schmitta našli 16 komada oružja, samostrel i streljivo. Nekada je imao lovačku dozvolu, ali su mu je oduzeli jer se bavio krivolovom. Dozvolu je pokušao dobiti opet 2020. godine, ali mu ju nisu htjeli obnoviti.

U Njemačkoj su pravila vrlo stroga, a Schmitt je imao policijski dosje zbog bijega s mjesta nesreće i zbog krivolova. Policija ga je brzo identificirala jer je na mjestu zločina pronašla njegove dokumente. Nekada je imao tri pekarnice, ali je posao propao. Obojica muškaraca su bili u financijskim problemima. 

Ubijena policajka je službu počela u svibnju. Bila je na kraju studija, piše Bild. 

Najčitaniji članci