News

Komentari 63

Krstičević izmijenio imovinsku karticu pa je odmah i povukao

Krstičević izmijenio imovinsku karticu pa je odmah i povukao

Glasnogovornica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Martina Jurišić potvrdila je da je ministar Krstičević podnio novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti...

Točna je informacija da je imovinsku karticu jučer podnio elektronski. Procedura je takva da se kartica popuni elektronski, a zatim je dužnosnik fizički donosi u povjerenstvo, potpisanu i tek se tada kartica objavljuje, izjavila je Jurišić Hini.

Međutim, dodala je, Krstičević je nakon jučerašnjeg ispunjavanja kartice uvidio da u njoj još nešto treba ispraviti, pa povjerenstvo sada čeka tu novu imovinsku karticu. 

Portal Index.hr u srijedu je objavio da je ministar obrane u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu, jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog.

Najčitaniji članci