News

Komentari 285

Krstičević pokušao objasniti imovinsku, HRT stavio titlove

Krstičević pokušao objasniti imovinsku, HRT stavio titlove

Nakon što je otkriveno da se stvarna vrijednost kuće ministra Damira Krstičevića ne poklapa s podacima iz imovinske kartice, ministar je pokušao objasniti što se tu dogodilo, a HRT mu je čak stavio i titlove...

Što se tiče kuće u žaboriću. Kad sam popunjava karticu, piše - tip nekretnine. Ja kažem - vikendica, započeo je ministar Damir Krističević objašnjavati nepravilnosti u svojoj imovinskoj karticom pred kamerom HRT-a. 

- Vidimo sada posjedovni list, da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo površina, ja napišem 120 stambene površine, nastavio je ministar. 

- Vidimo sad nisam prijavija tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola... Istina. Što se tiče kupnje kuće, kupljena dvi tisuće četvrte godine. 

- Inače kuća sagrađena osamdeset i druge godine, znaju se ljudi od kojih sam kupija. Kupoprodajni ugovor 160 tisuća eura. Ovjeren kod bilježnika, predat. Plaćen porez državi za tu kuću sa okućnicom, trista dva kvadrata. 

- Kad sam upisiva poreznu, odnosno kad sam upisiva imovinsku karticu u tom trenutku nakon dvanaest godina znam kako je izgledala ta unutarkuća i to sve skupa, ja sam to procijenija, nisam tada se veza na ovaj dio kupoprodajnog ugovora... 

Jel piše opet u imovinskoj kartici približna procijenjena vrijednost... I ja sam stavija osamdeset i tri tisuće eura, zaključio je ministar i inače poznat po tome da nije najvještiji s riječima. 

Je li to razlog zbog kojeg mu je HRT stavio titlove, procijenite sami. 

Podsjećamo, ministar obrane i potpredsjednik vlade Damir Krstičević u imovinskoj je kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika, otkrio je Index

Naime, Damir Krstičević je početkom 2016. godine, kad je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna tj., prema tadašnjem tečaju, 83.333 eura, iako je tu istu kuću 12 godina ranije kupio za 160 tisuća eura. 

Inače, Andrej Plenković nedavno je Krstičevića postavio za šefa svog izbornog stožera na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

Najčitaniji članci