Obavijesti

News

Komentari 219

'Više nije '91. da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad požele'

'Više nije '91. da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad požele'

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je Hrvatska, u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku, reagirala kao ozbiljna država

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da "ovo više nije '91 i da vojnici mogu ulaziti u  Hrvatsku kad žele". 

- Prema tome, zna se kako se to radi, zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni  i Srbija mora to znati - poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srbijanskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

'Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost politike Srbije'
'Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost politike Srbije'

Plenković i Krstičević su u nedjelju u Solinu nazočili obilježavanju blagdan Male Gospe i Dana grada Solina.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je Hrvatska, u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku, reagirala kao ozbiljna država.

- Mi smo jučer reagirali  upravo onako kako reagira ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umjesto da kulturno, sukladno praksi, hrvatskim zakonima i međunarodnom pravu najavi posjet, a potom eventualno i druge detalje - rekao je Plenković u Solinu.

'Našoj delegaciji na Bajakovu su zabranili ulazak u Hrvatsku'
'Našoj delegaciji na Bajakovu su zabranili ulazak u Hrvatsku'

- Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak. Mislim da smo napravili upravo ono što je trebalo i što bismo napravili i sutra - dodao je Plenković. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...