News

Komentari 9

Kuća obitelji Bjelajac srušena je čak 194 dana nakon potresa

Kuća obitelji Bjelajac srušena je čak 194 dana nakon potresa

Zaklada Solidarna je izradila svu potrebnu dokumentaciju za gradnju nove kuće i predala je u Ministarstvo Graditeljstva, od kojeg se trenutno čeka odobrenje za početak gradnje

Obiteljska kuća Bjelajčevih, u Majskim Poljanama, nastradala je u petrinjskom potresu. Vlasnik, Boro Bjelajac, u razgovoru za N1 opisao je kako će izgledati nova kuća. 

- Kuća će biti bez podruma, 86 kvadrata i imat će sve što treba imati jedna kuća. Riješili smo svu papirologiju jer su objeki legalizirani i možemo krenuti u izgradnju - priča Bjelajac. 

Za štalu čekaju izvođača radova, a sve ostalo morat će obnoviti sami. Cijela obnova je, kaže Bjelajac, mogla i brže, ali uvijek može i sporije.

- Ima ljudi koji će čekati još duže nego mi - govori. 

Obitelj Bjelajac živi u dva kontejnera. U jednom žive Borin otac i majka, a u drugom supruga, on, sin i kćer. U njima prespavaju, a jedan kontejner ima klimu pa malo uspiju rashladiti i drugi. 

Bjelajac kaže da je rušenje krenulo ui kod drugih susjeda, a za izgradnju moraju čekati Ministarstvo graditeljstva. 

- To ovisi o Ministarstvu graditeljstva. Mi smo prije mjesec i pol dana podnijeli zahtjev za tipsku kuću. kuću. Mi mjesec i pol već čekamo da dobijemo papir od Ministarstva graditeljstva - objašnjava Ivan Blažević iz Zaklade Solidarna.

Blažević kaže da će kuća biti useljiva u roku od 30 do 45 dana nakon početka gradnje.

Najčitaniji članci