Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
190 komentara

Liječnica se žalila na kaznu: 'U rekordnom roku su me osudili!'

Liječnica koja je prekršajno kažnjena s 5000 kuna pod sumnjom da nije prijavila promjenu zdravstvenog stanja svojeg pacijenta, žalila se na odluku. Za HTV je progovorila o načinu na koji su je kaznili

Foto: Pixsell, čitatelj/24sata, Varaždinski.hr
190 komentara

U rekordnom roku, prije nego je moj odvjetnik uspio uložiti prigovor na način na to kako se dolazi po dokumentaciju bez ikakve naredbe, bez službenog dokumenta, već sam ja osuđena - rekla je kažnjena liječnica za HTV.

Naime, ona je desetak dana nakon teške nesreće na Svetoj Heleni dobila nalog za pretres ordinacije, gdje je zatražena provjera računala i dokumentacije pod sumnjom/optužbom da nije prijavila promjenu zdravstvenog stanja svojeg pacijenta, netom otpuštenog s bolničkog liječenja.

Liječnica je i za Večernji opisala kako je po dokumentaciju pacijenta prvo došao policajac s običnom bilježnicom i jednostavno je zatražio, bez ikakva papira odnosno naloga.

NESREĆA KOD SV. HELENE Za sudar kaznili samo liječnicu: Nije prijavila stanje pacijenta...

- Potom su stigla njih četvorica i imali su nalog za pretres koji nije bio potreban jer ja nisam odbila dati dokumentaciju, nego sam samo tražila da imaju nalog za to. I naravno kad je u pitnaju pretres, onda sam trebala potpisati da je dokumentacija oduzeta što nije istina jer je nisu morali oduzimati zato što sam im je dala - rekla je.

U rekordnom roku liječnicu su prekršajno kaznili novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna, priopćila je u ponedjeljak  Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

- Taman sam malo na sve zaboravila. Evo mediji su se danas ponovno probudili, jer nakon silnih neprospavanih noći i straha na koja vrata će doći policija, osjećala sam se kao da sam ja nešto napravila - ispričala je liječnica koja je odlučila ostati anonimna. 

Inače, radi se o liječnici s 34 godine iskustva. Nakon svega, ona je podnijela žalbu jer nigdje nije jasno propisano što je točno trebala prijaviti. Istaknula je kako pacijenta nije ni vidjela, niti ga je uputila u bolnicu, niti ima uputnicu u kartonu za bolničko liječenje. 

NESREĆA U SV. HELENI Hodao i fotografirao: Ozrenov otac htio uzeti torbe iz auta?

- Naše pacijente molimo za razumijevanje jer nas država prisiljava da MUP kontinuirano obavještavamo o njihovom zdravstvenom stanju. KoHOM smatra da se ovim gubi povjerenje između liječnika i pacijenata, a upravo je povjerenje ključno za kvalitetno liječenje. Stoga i ovom prilikom upozoravamo kako država mora na druge načine rješavati probleme nesavjesnih vozača – edukacijom građana o ponašanju u prometu, strožim sankcioniranjem prekršitelja prometnih pravila i slično. Za neodgovorno ponašanje vozača u prometu ne mogu biti odgovorni samo obiteljski liječnici - kažu u KoHOM-u. 

- Želimo pokazati apsurdnost. Svi mi, i bolnički liječnici, moramo javiti MUP-u svaku promjenu u zdravstvenom stanju pacijenta. Tako bismo valjda morali sve na lijekovima prijaviti, nijedan dijabetičar onda ne bi smio voziti ili što - pita se Vikica Krolo, predsjednica KoHOM-a. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message