News

Komentari 94

Mala Kiara krenula je na put za San Francisco: 'Uspjeli smo!'

Mala Kiara krenula je na put za San Francisco: 'Uspjeli smo!'

Kiara će u San Franciscu primiti eksperimentalni lijek ONC201 koji je pokazao da pacijentima s njenom dijagnozom može produljiti život. Do sad je u akciji za nju skupljeno 18 milijuna kuna

Kiara Goršić, sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika zajedno sa svojom mamom, tatom i sestrom Vitom jutros u 6.20 sati poletjela je za San Francisco. Malenu Kiaru tamo su primili na eksperimentalno liječenje koje bi joj trebalo pomoći da se izbori s agresivnim tumorom na mozgu.

- Više smo nervozni nego uzbuđeni, ali bitan je cilj. Još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj što nam je omogućila ovu priliku - rekao nam je jutros njezin otac Valentino.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su došli dva i pol sata ranije, jurili su jer nisu htjeli ništa prepustiti slučaju. Malena Kiara mahnula je u kameru baki.

- Svjesna je svega, zna gdje ide. Ponaša se kao da je putnik već godinama ništa joj nije neobično. Najveća briga joj je hoće li ju pronaći Djed Božićnjak - kazao nam je Valentino.

Kiara je postala prvi pacijent izvan SAD-a koji će primiti oralni eksperimentalni lijek ONC201, koji je pokazao da pacijentima s njenom dijagnozom može produljiti život.

- Pitaju nas kako smo uspjeli. Upornost. Samo to. Kad se jedna vrata zatvore, neki padnu u ponor. Mi nismo dali da nas ponor povuče. Razmišljali smo: ‘OK, zatvorila su se jedna vrata, otvorit će se druga’. Ja sam provodila noći i noći u komunikaciji s liječnicima, bolnicama. I evo, uspjeli smo. Krećemo na put - rekla nam je njezina majka Matea Goršić prije par dana. 

'Ljudi, veliko hvala svima!' 

U velikoj humanitarnoj akciji koja je ujedinila Hrvatsku prikupljeno je čak 18 milijuna kuna.

POGLEDAJT VIDEO:

- Koliko god da smo mi uporni, na kraju bez tog novca ne bismo mogli ništa. Zato, ljudi, veliko hvala svima - ispričala nam je majka.

Najčitaniji članci