News

Komentari 4

Marić ne želi o novom kolegi ni rekonstrukciji. A o torti? 'U korizmi sam se odrekao slatkog'

Marić ne želi o novom kolegi ni rekonstrukciji. A o torti? 'U korizmi sam se odrekao slatkog'

Ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina na turističkom sajmu poklonio tortu, a ona ju ponijela na sjednicu Vlade jer se poklopilo s premijerovim rođendanom

Na nama je da se do sredine idućeg tjedna očitujemo na prijedlog sindikalne strane i definiramo hoće li se održati i idući sastanak te kada će biti. Sukladno tome će se dalje određene aktivnosti provoditi, poručio je ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade, a prije koje je održao novi krug pregovora sa sindikatima, koji prijete štrajkom. 

Na pitanje je li bliži dogovor sa sindikatima ili štrajk, Marić nije htio reći. 

- Mi cijelo vrijeme nastojimo biti maksimalno korektni i sve ono što imamo za poručiti to činimo na samim sastancima. Pričekajmo nekoliko dana - kaže i dodaje kako legitimno pravo sindikata najavljivati štrajk. 

Upitan dolazi li premijer na idući sastanak sa sindikatima, što oni traže, Marić ponavlja da će se idućeg tjedna očitovati na prijedlog sa sindikalne strane pa odrediti termin i daljnje aktivnosti. 

Komentirao je i izjavu Vilima Ribiča, koji kaže da im plaća nije rasla godinu dana. 

- Lako su provjerljivi fakti kada je rasla osnovica, koliko je rasla zadnjih godinu i prije toga - poručuje. 

Na pitanje je li mu sumnjivo da bivši predsjednik Uprave tvrtke nakon što to prestane biti kupuje obveznice te tvrtke, a pritom se misli na novog ministra Ivana Paladinu koji je bio čelnik Uprave IGH, a kad je otišao s te pozicije kupio obveznice IGH, Marić nije htio odgovoriti. 

- Ne raspolažem informacijama. Ne bih ulazio u to, nisam stigao niti razmišljati o tome - rekao je. 

Nije htio niti o rekonstrukciji Vlade. 

- Kao i svi ostali kolege, dajemo više manje jednake odgovore, bez obzira što se nismo pretjerano dogovarali. Sve u svoje vrijeme, kada se bude više znalo predsjednik Vlade će stati pred javnost i pojasniti - rekao je. 

Na pitanje želi li on biti i dalje dio Vlade, Marić ponavlja "sve ćete čuti na vrijeme."

Upitan i je li probao tortu koju je donijela ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koju joj je poklonio župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina na turističkom sajmu, a koja joj je baš dobrodošla za donijeti je na sjednicu Vlade i rođendan premijera Andreja Plenkovića, ministar je kratko kroz smijeh rekao da se u korizmi odrekao slatkog.