Obavijesti

News

Komentari 14

Mario je čistio ulice pa pronašao novčanik te ga vratio vlasniku: 'Ja želim imati mirnu savjest...'

Mario je čistio ulice pa pronašao novčanik te ga vratio  vlasniku: 'Ja želim imati mirnu savjest...'

Ne treba mi tuđe, a iz osobnog iskustva znam koliko je problematično kad izgubiš dokumente. Novci su u tom slučaju manji problem, ali vaditi sve dokumente ispočetka je komplicirana procedura, rekao nam je Mario

VIDEO

Ja sam Maro Galud te radim u Čistoći na čišćenju i pranju ulica u noćnoj smjeni. Tijekom čišćenja parkirališta na Koledinečkoj ulici pronašao sam Vaš novčanik te vam ga ovim putem vraća, napisao je to dugogodišnji radnik zagrebačke Čistoće u popratnom pismu s kojim je Zagrepčaninu vratio novčanik sa svim dokumentima i novcima. 

- Kako živim u Zagorju nisam mu mogao osobno odnijeti pa sam to napravio putem pošte. Kako sam i napisao, dok sam čistio ulicu, naletio sam novčanik. Uzeo sam ga i vidio da su unutra dokumenti gdje piše adresa. Nakon smjene otišao sam u poštu i poslao mu kući - rekao nam je Mario (42). 

To je napravio, kaže nam, zbog savjesti. 

U Zagrebu ukrala novčanik pa 'peglala' karticu: Policija traži ovu ženu, prepoznajete li je?
U Zagrebu ukrala novčanik pa 'peglala' karticu: Policija traži ovu ženu, prepoznajete li je?

- Želim da mi je savjest mirna. To je bilo prije nekih 2-3 tjedna. Ne pada mi napamet uzeti nešto tuđe, pogotovo kad znam čije je, a u ovom sam slučaju znao jer su unutra dokumenti. Ne treba mi tuđe, a iz osobnog iskustva znam koliko je problematično kad izgubiš dokumente. Novci su u tom slučaju manji problem, ali vaditi sve dokumente ispočetka je komplicirana procedura - rekao nam je Mario, koji u Čistoći radi već 28 godina.

- U Čistoći sam od svoje 16 godine. Kratko sam izbivao jer sam išao u rat pa sam se opet vratio. Svašta sam se nagledao u poslu. I prije smo pronalazili novčanike, posebice one što su ukradeni pa bačeni nakon što su uzeli novce. Sve bismo uredno vratili, barem dokumente - dodao je Mario. 

Sa Zagrepčaninom kojem je vratio dokumente nije se vidio, ali mu je on javno zahvalio putem društvenih mreža te obećao počastiti dobrog čovjeka.

- Nema potrebe za nikakvim nagrađivanjem. Sretan i blagoslovljen Uskrs svima - rekao je Mario za kraj. 

U zahvalama se pridružio i Grad Zagreb.

'Parkirala sam auto i otišla. Kad sam se vratila policajac je rekao da mi je srna pala na auto...'
'Parkirala sam auto i otišla. Kad sam se vratila policajac je rekao da mi je srna pala na auto...'

- Ponosni na našeg Marija i sve radnike Čistoće Zagrebački holding i ostalih gradskih tvrtki koji naporno i pošteno rade kako bi naš grad bio ugodno mjesto za život. Bravo! - poručili su iz Grada. O svemu su se oglasili i iz Zagrebačkog holdinga. 

- Naš kolega Mario Gabud, djelatnik Čistoće, pronašao je izgubljeni novčanik, dok je u noćnoj šihti vrijedno čistio. Novčanik je poštom sretno stigao do vlasnika, a Mario je zaslužio i javnu zahvalu koju vam rado dijelimo. Još jednom hvala Mariju, kao i ostalim kolegama koji se u svakodnevnom obavljanju svojih poslova nerijetko nađu u situaciji koja izlazi iz okvira njihovih radnih zadataka i, koliko god je to moguće, izađu u susret te pomognu našim sugrađanima - poručili su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...