News

Komentari 0

Medika isporučila je lijekove bolnicama, ostale veledrogerije ih isporučuju ograničeno

Medika isporučila je lijekove bolnicama, ostale veledrogerije ih isporučuju ograničeno

Direktor Medike Jasminko Herceg potvrdio je da je veledrogerija, nakon što joj je uplaćeno više od 200 milijuna kuna na ime duga za lijekove, ponovno isporučila lijekove bolnicama

"Država je 1. travnja pustila milijardu kuna, mi smo od toga dobili više od 200 milijuna kuna. To smo platili dobavljačima, oni su nam isporučili robu i s tom robom opskrbljujemo bolnice", rekao je Herceg Hini.

Ističe kako problem dugova prema veledrogerijama i dalje nije riješen pa će se iduće srijede ponovno održati sastanak na tu temu.

"Razgovori se nastavljaju, idemo to rješavati korak po korak. Medika se, kao i uvijek, ponaša kao odgovorni dionik na tržištu. Najvažnije je da će pacijenti dobiti lijekove", kaže Herceg.

Medika je zbog 2,1 milijarde kuna duga prije desetak dana obustavila isporuku lijekova svim bolnicama.

U HUP-ovoj Koordinaciji veledrogerija doznaje se kako ostale tri najveće veledrogerije i dalje bolnicama ograničeno isporučuju lijekove.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da će od danas normalizirati opskrbu bolnica lijekovima, a razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove se nastavljaju.

Premijer Andrej Plenković rekao je pak da će se kroz razgovore s veledrogerijama pronaći rješenja koja će omogućiti isporuku lijekova i najavio da će se dio obveze prema njima riješiti prije vjerojatnog rebalansa proračuna uvjetovanog koronakrizom, a dio nakon rebalansa.

Plenković je kazao da Beroš i ministar financija Zdravko Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerija, a vjeruje da je "riječ o ozbiljnim i odgovornim ljudima i da se normalno nastavlja funkcioniranje isporuke lijekova u našim zdravstvenim ustanovama".

Najčitaniji članci