News

Komentari 16

Milanović službeno putuje u Egipat: Posjetiti će Memorijalno groblje hrvatskih izbjeglica

Milanović službeno putuje u Egipat: Posjetiti će Memorijalno groblje  hrvatskih izbjeglica

Milanović će u nedjelju posjetiti Memorijalno groblje kod Sueskog kanala, gdje su pred nacistima izbjegli stanovnici Hrvatske, većinom Dalmacije, nekoliko godina boravili u izbjegličkom kampu

Predsjednik Zoran Milanović bit će od 4. do 7. veljače u službenom posjetu Egiptu gdje će susresti s predsjednikom Abdelom Fatahom El-Sisijem i posjetiti Memorijalno groblje hrvatskih izbjeglica u Drugom svjetskom ratu u El Shattu.

Milanović će u nedjelju posjetiti Memorijalno groblje kod Sueskog kanala, gdje su pred nacistima izbjegli stanovnici Hrvatske, većinom Dalmacije, nekoliko godina boravili u izbjegličkom kampu. Ondje će položiti vijenac i zapaliti svijeću.

Groblje u El Shattu obnovljeno je 2003. odlukom hrvatske vlade. U svojstvu predsjednika države posjetio ga je Stjepan Mesić dvije godine poslije.

Milanović će se, pak, nakon obilaska bivšeg izbjegličkog logora sastati s Upravom Sueskog kanala.

U ponedjeljak će se hrvatski predsjednik, koji u Egipat stiže sa suprugom, u Kairu sastati s egipatskim kolegom El-Sisijem.

Očekuje ga i susret s glavnim tajnikom Arapske lige, panarapskom organizacijom utemeljenom 1945. godine, kojoj je sjedište u Kairu

Hrvatski predsjednik trebao bi u egipatskoj prijestolnici sastati i s premijerom Mustafom Madbulijem i predsjednikom Zastupničkog doma parlamenta Hanafijem Gebalijem, priopćeno je s Pantovčaka.

 

Najčitaniji članci