Obavijesti

News

Komentari 39

'Milanovićeva kritika? Nije je bilo. Sastanak je bio sjajan...'

'Milanovićeva kritika? Nije je bilo. Sastanak je bio sjajan...'

Tema korona virusa je apsolvirana. Nema ništa od aktiviranja članka 17. Ustava. Predsjednik se složio da u napadu na Banske dvore ima elemenata terorizma. Malo po malo, rekao je premijer

VIDEO

U ponedjeljak se održala sjednica Vijeća nacionalne sigurnosti, a uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a oglasio se premijer Andrej Plenković:

- Dan nakon održavanja unutarstranačkih izbora, održat ćemo sjednicu Predsjedništva i kluba HDZ-a u Saboru s ciljem rezimiranja dana izbora. Kao što ste mogli vidjeti, oko 65 tisuća članova je izašlo na izbore što smatramo vrlo solidnim. Ovi izbori pokazuju da smo pravovremeno osigurali novi unutarstranački legitimitet vodstvima naših županijskih, gradskih i drugih organizacija. Raspravit ćemo i aktualni tjedan u Hrvatskom saboru, na redu su amandmani, izglasavanje proračuna, povjerenje ministru Ćoriću, rasprava o Ovršnom zakonu. Šaljemo na drugo čitanje i poreznu reformu - rekao je Plenković pa se dotakao sjednice VNS-a:

Završio sastanak Milanovića i Plenkovića, otišli bez izjava
Završio sastanak Milanovića i Plenkovića, otišli bez izjava

- U međuvremenu dok smo dolazili ovdje, objavljeno je priopćenje sa sjednice koje otprilike reflektira kratki rezime po svim točkama koje su raspravljene. Smjernice rada SOA-e, data je suglasnost za suradnju sa službama nekih drugih zemalja, raspravljena je situacija o radikalizaciji na društvu, osuđen je napad na Banske dvore, konstatirano je da je riječ o djelu s obilježjima terorizma, raspravljene su mjere koje treba poduzeti za smanjivati radikalizacije. Konstatirali smo i to suglasje oko položaja Hrvata u BiH te jačanje prava Hrvata kao konstitutivnog naroda. Raspravili smo i situaciju u pravosuđu. To je bila rasprava nas 12, 13, raspravljali smo točke dnevnog reda - rekao je Plenković i nastavio:

Evo zbog čega bi Plenkovićeva vlada sada trebala pasti. (I zašto se to ipak neće dogoditi)
Evo zbog čega bi Plenkovićeva vlada sada trebala pasti. (I zašto se to  ipak neće dogoditi)

- Što se tiče dnevnog reda. Kritika Milanovića? U vezi čega? Nije ih bilo. Tema korona virusa je apsolvirana. Nema ništa od aktiviranja članka 17. Ustava. Predsjednik se složio da ovdje ima elemenata terorizma. Malo po malo. Bio je sjajan sastanak. Nismo se rukovali. Tu smo mi konzistentni.

Propuh u Vladi: Širom otvorili prozore zbog sjednice VNS-a
Propuh u Vladi: Širom otvorili prozore zbog sjednice VNS-a

- Položaj Hrvata je drukčiji od onog što bi trebalo biti po sporazumu iz Daytona, problem je biranje člana predsjedništva. Ta praksa koja je počela 2016. godine je za nas nešto što smatramo da nije dobro za koheziju BiH. Tu imamo jedinstven stav - rekao je Plenković pa se opet dotakao Milanovića:

- Nije ovo format sastanka gdje imate nekakve svađe. Tražili smo zajednički nazivnik po temama koje su bile raspravljene. Našli smo ga.

Na VNS-u se raspravljalo i o korupciji

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Dana 23. studenog 2020. održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su zajednički sazvali Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na sjednici su usvojene Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2021. godinu, sukladno Zakonu o sigurnosno obavještajnom ustavu te je odobrena uspostava suradnje sigurnosno-obavještajnih agencija sa stranim službama, sukladno iskazanim potrebama.

Članovi Vijeća razmotrili su stanje radikalizacije u hrvatskom društvu, te osudili napad na Trgu svetog Marka 12. listopada 2020. kao kazneno djelo s obilježjima terorizma te su raspravili o mjerama koje se u vezi s tim mogu poduzeti. Vijeće je osudilo govor mržnje i neprihvatljive oblike ponašanja u društvu.

Vijeće je istaknulo daljnju potrebu zalaganja za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, prema duhu i slovu Daytonskog sporazuma, te važnost poštovanja prava biranja vlastitih predstavnika.

Vijeće je raspravilo o položaju Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori založivši se za osiguravanje reciprociteta u međusobnim odnosima, te je naglašena daljnja podrška hrvatskoj manjini u tim zemljama.

Članovi Vijeća primili su na znanje informaciju o aktualnom stanju u vezi s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj.

Vijeće je raspravljalo o stanju u pravosuđu, s posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa