Obavijesti

News

Komentari 28

Milinović otvorio novi odjel u Splitu i glumio ličkog novinara

Milinović otvorio novi odjel u Splitu i glumio ličkog novinara
7

Ministar Milinović otvorio je nove odjele u splitskom KBC-u i najavio još ulaganja. Kao 'novinar' je tražio od Marasovića da usporedi splitsko i zagrebačko zdravstvo

VIDEO

Ministar zdravstva Darko Milinović u KBC-u Split otvorio je Odjel za transplantaciju autolognih krvotvornih matičnih stanica sa sterilnom jedinicom i laboratorijem za citaferezu i krioprezervaciju, prvi takav izvan Zagreba. Tako će se i u Splitu moći obavljati transplantacija matičnih stanica, što je jedna od metoda liječenja zloćudnih hematoloških bolesti. U novu jedinicu s dvije dvokrevetne sobe uloženo je devet milijuna kuna prikupljenih donacijama. Godišnje će se ovdje liječiti do 25 bolesnika.

Ministar se na otvorenju našalio i sa ravnateljem splitskog KBC-a Dujomirom Marasovićem. Predstavio mu se kao novinar Lika-pressa i pitao ga je li usluga u splitskoj bolnici jednaka kao u Zagrebu. Ovaj mu je pak odgovorio kako je naravno bolje u Splitu.  

Nastavljaju se ulaganja

- Od 2005. godine do sada gotovo milijardu kuna iz državnog proračuna uloženo je u KBC Split i dobili smo niz novih sadržaja. U rujnu ili listopadu otvorit ćemo i dva nova linearna akceleratora. Dalmacija, ali i cijela Hrvatska dosegnut će standarde koji su viši od europskih po broju akceleratora na broj stanovnika - zadovoljno je rekao Milinović.

Ustvrdio je kako je ponosan na hrvatsko zdravstvo i iznio podatak kako smo prvi u svijetu po transplantaciji bubrega, a drugi po transplantaciji jetre na milijun stanovnika, kao i po broju donora.

Najavio je ponovno otvaranje rodilišta u Imotskom i Makarskoj  nakon što prođu nadzor komisije. Sinjsko je proradilo nakon 15 mjeseci, a u nedjelju je dobilo i prvu bebu. Danas se i službeno otvara.

- Izmijenili smo pravilnik i zakone, omogućili smo županijama i gradovima da imaju izvan bolnička rodilišta. Do tada to nije bilo moguće. Za Imotski i Makarsku čekamo uvjete, komisija je prošli tjedan bila na terenu, ukoliko imaju pedijatra i ginekologa nema razloga da ih ne otvorimo - poručio je Milinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...