Obavijesti

News

Komentari 0

Ministri Erlić i Piletić o Novskoj: 'Oni su dobar primjer pozitivnih učinaka Europskih fondova'

Ministri Erlić i Piletić o Novskoj: 'Oni su  dobar primjer pozitivnih učinaka Europskih fondova'

Zahvaljujući pametnom upravljanju i povlačenju EU sredstava, u Novskoj su provedeni brojni projekti od kojih imidž grada svakako mijenja poduzetnički inkubator PISMO

VIDEO

Na dan kada Hrvatska obilježava 10 godina članstva u EU, Novska je pružila izvrstan primjer uspješnog ulaganja i razvoja grada uz pomoć korištenja EU fondova, poručili su u subotu ministri Šime Erlić i Marin Piletić koji su u Novskoj posjetili brojne projekte financirane tim sredstvima.

Zahvaljujući pametnom upravljanju i povlačenju EU sredstava, u Novskoj su provedeni brojni projekti od kojih imidž grada svakako mijenja poduzetnički inkubator PISMO, navodi u priopćenju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Umirovljeničke udruge traže od ministra očitovanje zahtjeva
Umirovljeničke udruge traže od ministra  očitovanje zahtjeva

Prvi je to hrvatski gaming inkubator koji je već zauzeo centralno mjesto u ovom sektoru, a daljnjim ulaganjima u izgradnju kampusa Novska postaje središte gaming industrije ovog dijela Europe.

- Kohezijska politika glavna je investicijska politika EU, a njene učinke vidimo doslovno u svakom kraju Hrvatske, jer nema dijela u kojem nije proveden projekt sufinanciran EU fondovima. Novska je primjer uspješnog modela razvoja jednog manjeg grada, osobito ako ga stavimo u kontekst okolnosti s kojima se suočava Sisačko-moslavačka županija, a koji je uz pomoć EU sredstava stvorio novu, bolju perspektivu za život ovoga kraja - poručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Piletić o povećanju plaća: Vlada nije zaboravila da je poslodavac
Piletić o povećanju plaća: Vlada nije zaboravila da je poslodavac

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Piletić, koji je do obnašanja te dužnosti bio gradonačelnik Novske naglasio je kako je zahvaljujući korištenju EU fondova, ta relativno mala sredina napravila velik razvojni korak.

- Jedna mala slavonska sredina u proteklih nekoliko godina iskoristila je kroz različite izvore financiranja, poput Fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, sve mogućnosti da se tamo gdje su nekada bili napušteni industrijski pogoni danas pretvore u razvojnu agenciju, učeničke domove, dnevni centar za starije, vrtiće. Upravo zbog činjenice da smo punopravna članica EU, ovakve projekte bilo je moguće ostvariti u Novskoj - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...