Obavijesti

News

Komentari 13

'Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku'

'Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku'
1

Novinari su u Varaždinu glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora upitali da komentira ponuđenu ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac

VIDEO

Na izborima za Europski parlament očekujemo pobjedu kao što smo pobijedili i u Ličko-senjskoj županiji, rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u utorak u Varaždinu gdje je bio na sastanku proširenog Županijskog odbora stranke.

Varaždin je 11. županijsko središte koje je glavni tajnik HDZ-a posjetio u sklopu priprema za svibanjske izbore za Europski parlament.

„Nakon pobjede koju smo ostvarili u Ličko-senjskoj županiji, vraćamo se našim uobičajenim aktivnostima, među kojima je obilazak naših županijskih organizacija i pripreme za predstojeće europarlamentarne izbore. Mi na tim izborima očekujemo pobjedu, kao što je bila i ta u Ličko-senjskoj županiji“, izjavio je Jandroković.

'U nesreći u kojoj je sudjelovala Žalac nema kaznenog djela'
'U nesreći u kojoj je sudjelovala Žalac nema kaznenog djela'

Istaknuo je da će se stranka ozbiljno pripremiti, jer kandidati moraju biti dobro upoznati s europskim temama i moraju znati braniti hrvatske interese u Europi.

Jandroković nije govorio o imenima koja će biti na listi, niti je rekao hoće li na njoj biti i netko iz Varaždinske županije, ali je pohvalio rad županijskog stranačkog vodstva.

Od 28 jedinica lokalne samouprave u županiji, nakon posljednjih lokalnih izbora 2017. godine HDZ ima 11 gradonačelnika i načelnika te u još pet jedinica predsjednike gradskih, odnosno općinskih vijeća, kao i predsjednika Skupštine Varaždinske županije.

„To je jedna od županija u kojoj je HDZ ostvario veliki napredak. Stranka je snažna, po broju vijećnika, gradonačelnika i načelnika najsnažnija politička opcija. Varaždinska županija sigurno će predložiti svojeg kandidata“, rekao je Jandroković i napomenuo da će sve županije predložiti svoje kandidate, a nakon toga će se složiti lista, kako je rekao, najkvalitetnija lista.

Djevojčici koju je udarila autom ministrica Žalac dala krunicu
Djevojčici koju je udarila autom ministrica Žalac dala  krunicu

„Budući da imamo 20 županija i jedan grad, a 12 je kandidata na listi, neće biti svi zastupljeni. Ali sasvim sigurno ćemo voditi računa i o teritorijalnom kriteriju kada ćemo određivati listu“, dodao je glavni tajnik HDZ-a.

Govoreći o aktivnostima stranke, predsjednik varaždinskog županijskog HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je da je u realizaciji niz projekata.

'Žalac ostaje ministrica, to što je napravila nije za ostavku...'
'Žalac ostaje ministrica, to što je napravila nije za ostavku...'

„Svi znaju da se nikad toliko nije gradilo i radilo na području Varaždinske županije. Nama je cilj da u ovom mandatu zavrtimo investicija, projekata u vrijednosti dvije milijarde kuna“, kazao je Stričak.

Novinari su u Varaždinu glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora upitali da komentira ponuđenu ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.

„Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku, o tome je sve rečeno, nemam što dodati“, kratko je odgovorio Jandroković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu