Obavijesti

News

Komentari 4

Mioković: Okarakteriziran sam kao HDZ-ovac i tako se osjećam, kandidirat ću se opet za Zbor

Mioković: Okarakteriziran sam kao HDZ-ovac i tako se osjećam, kandidirat ću se opet za Zbor

Fakture je objavio jer se njegovom prethodniku Mateju Smetišku zamjeralo na transparentnosti.  Otkrio je i tko je njegov kandidat za sljedećeg rektora

VIDEO

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković rekao je da nema što skrivati i da je sve transparentno u fakturama koje je potpisao i objavio na Facebooku.

Na pitanje zašto je odlučio objaviti troškove i promijeniti dosadašnju praksu čelnika Studentskog zbora kaže kako se njegovom prethodniku Mateju Smetišku jako zamjeralo na transparentnosti. 

Mladi HDZ-ov šef Studentskog zbora potrošio 700.000 kuna na laptope, torbu, mobitele...
Mladi HDZ-ov šef Studentskog zbora potrošio 700.000 kuna na laptope, torbu, mobitele...

- Kao predsjednik Studentskog zbora zalagao sam se za četiri stvari: Uspostava studentske poliklinike, izgradnja kampusa Borongaj, digitalizacija sustava i izgradnja sveučilišne sportske dvorane. Za to je potrebno da svi akteri sjednu za stol i da se zvijezde poklope. Volja postoji, ali čekamo sljedeći korak, a to bi trebalo biti realizirano s izborom sljedećeg rektora. Ono što sam mogao napraviti je dati javnosti informacije na što se troši, koliko se troši. Očekivao sam pitanja, to je bila poanta. Da javnost zna na što se troši njihov novac. Taj novac su trošili i moji prethodnici, ali odlučio sam da javnost mora znati. Nadam se da će ovo postati praksa, odsad pa nadalje, na svim sveučilištima u Hrvatskoj. I da neće biti takve negativne percepcije jer se onda predstavnici boje izaći van s tim - rekao je Mioković za N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O tome je li ovo dugoročno dobra strategija uoči izbora za novo vodstvo Studentskog zbora rekao je da je njegov legitimitet kao predsjednik Studentskog zbora upitan.

Evo na što je sve mladi HDZ-ov lav potrošio 700.000 kuna iz džepova poreznih obveznika
Evo na što je sve mladi HDZ-ov lav potrošio 700.000 kuna iz džepova  poreznih obveznika

- Izlaznost je minorna i ja se slažem da je upitan moj legitimitet kao predsjednika Studentskog zbora. Studenti u Senatu imaju 17 glasova. Ako izlaznost nije bar 50 posto smatram da studentski predstavnici nemaju legitimitet. Nadam se da će izlaziti - rekao je i dodao da se boji kako zbog ovakve reakcije studenti u budućnosti neće ni htjeti kandidirati jer će se bojati slične reakcije u javnosti.

Izbori za rektora

O rektoru Damiru Borasu kaže da je napravio gafove, ali da nije imao afera. 

- Afera bi bila da se izborio za izgradnju kampusa a da je glavni izvođač bio neki njegov kum - rekao je i dodao da nije razgovarao s Borasom zbog objave faktura. 

Na pitanje jesu li mu studenti zamjerili to što je stao iza Borasa kaže kako se svaka odluka preispituje.

Studentski zbor traži opoziv HDZ-ovca Miokovića koji je trošio na torbu, mobitele, sef
Studentski zbor traži opoziv HDZ-ovca Miokovića koji je trošio na torbu, mobitele, sef

- Najveći problem je bio što se nije znalo tko će biti vd rektor, to je moglo izazvati krizu na sveučilištu. Studenti na kraju pate, to ne bi dovelo ni do čega. Nadam se da će sljedeći rektor biti odlučan u rješavanju ovakvih stvari jer je to ključno za studentski standard - rekao je.

Otkrio je i tko je njegov kandidat za sljedećeg rektora.

- Moj kandidat je prorektor za poslovanje, redoviti profesor, dr. Tonči Lazibat - rekao je i dodao kako to nema veze s time što je Lazibat potpisao  njegove fakture nego s time što je u lipnju jedini javno istupio i što “takve ljude želi vidjeti na Sveučilištu”.

Na pitanje koliko studenti uopće doživljavaju Studentski zbor kazao je da svi mogu preispitivati njegove odluke.

- Ako mislite da možete bolje, kandidirajte se - poručio je.

Javila se Mladež HDZ-a, pokreću stegovni postupak protiv svog člana Mihovila Miokovića
Javila se Mladež HDZ-a, pokreću stegovni postupak protiv svog člana Mihovila Miokovića

Mioković je rekao da ima uvid u fakture svojih prethodnika, ali da o tome ne želi razgovarati.

- Transparentnost je da sam ja objavio svoje, ali zašto bih govorio gdje se točno što trošilo od mojih prethodnika. Zašto sami ne objave? Pozivam i DORH i sve institucije da istraže moj slučaj, moj, ne mojih prethodnika  - govori.

- Istražite, sve je transparentno, ja nemam što skrivati - kazao je i objasnio da su svi znali na što će trošiti novac, da je sve bilo u proračunu.

Istupanje iz stranke

Mioković je zatražio ispisnicu iz HDZ-a jer stranci ne želi biti teret. 

Mioković zatražio ispisnicu iz HDZ-a: 'Ne želim biti teret'
Mioković zatražio ispisnicu iz HDZ-a: 'Ne želim biti teret'

- Stvar je u tome da, vidjeli i sami izjavu predsjednika stranke, mi se ne znamo... Ja se slažem s njim. Zato što akademska politika i politika na toj razini, nije jednostavno spojiva. To treba biti razdvojeno. Upravo zbog toga sam kontaktirao predsjednika Mladeži. Ako sam ja teret stranci… Kontaktirao me netko na lokalnoj razini tko po meni nema legitimitet i kod mene nema autoritet. Onda sam kontaktirao predsjednika Mladeži, sugerirao mi je to i ja sam rekao ‘U redu’. Ja sam mu napomenuo ‘Ja sam čist - rekao je.

Dodao je i da se opet planira kandidirati za mjesto predsjednika Studentskog zbora i bez potpore stranke.

- Studentski zbor ima loš glas zbog pojedinih članova stranke o kojoj smo maloprije pričali. Ja sam okarakteriziran kao HDZ-ovac, i ja se osjećam tako, ali ja ne vidim problem da javnost vidi na što se novac troši - rekao je.

Podsjetimo, mladi HDZ-ovac Mihovil Mioković (24) potrošio je 700.000 kuna poreznih obveznika i pohvalio se na Facebooku uz najavu svoje ponovne kandidature, kao primjer transparentnog poslovanja. Trošio je na skupe laptope, torbe, mobitele, hoodice, ali i individualni trening od skoro 10 tisuća kuna kako bi mogao 'razlikovati dobro od lošeg'. Ne zaboravimo i dva sefa za oružje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag