Obavijesti

News

Komentari 7

Miro Bulj preuzeo vlast u Sinju

Miro Bulj preuzeo vlast u Sinju

Rekao je kako njegovi prvi potezi neće biti politički obojeni, niti će biti nametanja kadrova a od djelatnika Gradske uprave, s kojima je održao sastanak, očekuje profesionalnost, transparentnost i učinkovitost

VIDEO

Novi gradonačelnik Sinja Miro Bulj preuzeo je u ponedjeljak vlast od dosadašnje gradonačelnice Kristina Križanac, koja mu je uručila dokumentaciju o projektima i stanju u gradu, na čijem je računu 29 milijuna kuna.

Bulj je najavio kako će inzistirati na zakonitosti i transparentnosti rada gradske uprave te da se hitno krene sa pripremama za sve projekte koji čekaju, a poglavito s EU projektima.

Rekao je kako njegovi prvi potezi neće biti politički obojeni, niti će biti nametanja kadrova a od djelatnika Gradske uprave, s kojima je održao sastanak, očekuje profesionalnost, transparentnost i učinkovitost u korist svih građana.

"Želim čist početak i žao mi je što određeni pročelnici nisu došli na ovaj sastanak nego su otišli na godišnji odmor ili ne znam gdje su, ali očekujem da ćemo svi zajedno napraviti učinkovitu i profesionalnu Gradsku upravu. Inzistiram na zakonitosti i transparentnosti. Grad Sinj bit će najtransparentniji i najučinkovitiji grad i očekujem od svih vas da zajedno radimo na tome", rekao je Bulj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Umalo postao gradonačelnik Sinja u prvom krugu: Ne žalim, znam i vjerujem da ću pobijediti
Umalo postao gradonačelnik Sinja u prvom krugu: Ne žalim,  znam i vjerujem da ću pobijediti

Istaknuo je kako je pred njim kao gradonačelnikom vrlo bitan projekt jer 150-ero djece nije upisano u vrtiće a tu je i rješavanje problema aglomeracije.

Na preuzimanju dužnosti novog gradonačelnika Sinja bio je i  Vuk Vuković čiji Institut sinergije znanosti i društva u nekim gradovima provodi projekt povećanja transparentnosti proračuna. Takvu aplikaciju Bulj namjerava uvesti i u Grad Sinj te će preko nje svaki građanin moći vidjeti sve na što se troši gradski novac.

"Ta aplikacija podrazumijeva da su apsolutno svi troškovi dostupni javnosti, od najmanjih stvari poput ručkova do velikih javnih nabava i plaća zaposlenika. Cilj je da se takvom transparentnošću omogući da Grad Sinj dosegne jednu veću razinu otvorenosti prema svojim građanima i da tako pokaže da nema što skrivati. To je po nama jedan od najefikasnijih 'boraca' protiv korupcije“, objasnio je Vuković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.