News

Komentari 23

Mjere za blagdane: 'Tražimo način da uskladimo sve želje građana i epidemiološke mjere'

Mjere za blagdane: 'Tražimo način da uskladimo sve želje građana i epidemiološke mjere'

Direktor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Bernard Zenzerović rekao je kako još ne znaju hoće li u novogodišnjoj noći biti dozvoljen rad do ponoć, no da postoji interes hotelijera za rad

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac rekao je u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog kako očekuje da Županijski nastavni zavod izda odobrenje za okupljanje više od 100 ljudi i da će tijekom ovog ili idućeg tjedna biti poznato radno vrijeme ugostiteljskih objekata tijekom blagdana. 

Što se tiče epidemiološke situacije na riječkom području i u županiji, rekao je da je ona stabilna, a da dnevni broj zaraženih varira između 10 i 200 ljudi, ovisno kada se uzimaju uzorci. Gradovi koji su organizirali adventska događanja se, s epidemiološkog stajališta, konkretno odvijaju. 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković poručio je da je zadovoljan činjenicom da je u posljednja tri tjedna broj zaraženih u Dubrovniku i u županije pada. 

Još uvijek zvoni zvono za uzbunu, ali ne na onoj razini kako je bilo prije mjesec dana, kaže. Adventska događanja organizirana su i u Dubrovniku, ali na jednoj manjoj razini, rekao je. 

- Tražimo način kako uskladiti epidemiološka pravila i želju građana da posjete događanja - poručio je. 

Direktor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Bernard Zenzerović rekao je kako još ne znaju hoće li u novogodišnjoj noći biti dozvoljen rad do ponoć, no da postoji interes hotelijera za rad. 

- Proveli smo anketu među članicama naše udruge i prema procjenama na razini cijele zemlje radit će nešto više od 200-tinjak hotela, što je porast u odnosu na prošlu godinu - rekao je. 

Udruga je Stožeru civilne zaštite poslala prijedlog da se doček nove godine organizira prema pravilima koja postoje za svadbene svečanosti, a konačnu odluku očekuju idući tjedan. 

'Sve organizacije moraju biti uz Covid potvrde'

Zenzerović je naglasio kako su sjevernojadranske destinacije najposjećenije tijekom blagdana, no da će hoteli raditi diljem zemlje. Ukoliko Stožer prihvati njihov prijedlog, naglašava, sve organizacije moraju biti uz Covid potvrde. 

Šćulac je komentirao i služenja misa na badnju večer i poručio kako se mjere o dozvoljenom radnom vremenu do ponoći odnose na ugostiteljske objekte i rekao kako očekuje jasniju odluku Nacionalnog stožera za vjerske objekte. Ipak, smatra kako ne bi trebalo biti problema u održavanju misa za blagdane.

Mato Franković potvrdio je da će i događanja za novogodišnji doček u Dubrovniku biti organiziran uz Covid potvrde, u skladu s važećim pravilima. 

Najčitaniji članci