Obavijesti

News

Komentari 91

MUP o eksploziji na Jarunskoj: Pronašli smo dva padobrana

MUP o eksploziji na Jarunskoj: Pronašli smo dva padobrana

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila, stoji u priopćenju MUP-a

Snažan prasak čuo se u četvrtak u Zagrebu nešto iza 23 sata. S neba je pao neidentificirani leteći objekt te na cesti uz Staru Savu napravio krater širok tri, a dubok jedan metar.

POGLEDAJTE VIDEO: Neidentificirani leteći objekt pao u Zagrebu

Pokretanje videa ...

Oštećeno je nekoliko automobila, a ljudi su bili prestrašeni. Viđen je i padobran, a isti je pronađen u ulici Petrine kod Jaruna. Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se priopćenjem o eksploziji i padobranima u Zagrebu u 3.18, više od četiri sata od događaja.

Pogledajte video iz kratera u Zagrebu: 'Nekaj se tu srušilo'
Pogledajte video iz kratera u Zagrebu: 'Nekaj se tu srušilo'
Pao predmet s neba, napravio krater od tri metra u Zagrebu: 'To smo našli, palo je ko raketa'
Pao predmet s neba, napravio krater od tri metra u Zagrebu:  'To smo našli, palo je ko raketa'

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Večeras (10. ožujka 2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana. Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija. Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene", stoji u priopćenju policije.

Pogledajte kako vatrogasci pokušavaju skinuti padobran
Pogledajte kako vatrogasci pokušavaju skinuti padobran
Neslužbeno doznajemo: Letjelica koja je pala u Zagrebu na sebi imala crvenu petokraku!
Neslužbeno doznajemo: Letjelica koja je pala u Zagrebu na sebi imala crvenu petokraku!

POGLEDAJTE EMISIJU O RATU: ŠTO JE TO PALO U ČETVRTAK NA JARUN?