Obavijesti

News

Komentari 3

Na ročištu vrijeđao sutkinju i vještake: 'Svi ste retardirani, treba vas u plinsku komoru'

Na ročištu vrijeđao sutkinju i vještake: 'Svi ste retardirani, treba vas u plinsku komoru'

Željko Melvan na posljednjem ročištu na kojem mu se sudi za ubojstvo iz 2019. godine potupno je izgubio živce i počeo vrijeđati sve u sudnici

VIDEO

Okrivljeni za ubojstvo Željko Melvan zaradio je kaznu od 40 tisuća kuna zbog nepoštivanja suda nakon što je u višesatnoj raspravi vulgarno vrijeđao sutkinju splitskog Županijskog suda Ivonu Rupić, a dva puta je i izbačen iz raspravne dvorane, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kada je na ročištu trebala svjedočiti vještakinja Marija Definis Melvan je počeo vikati da će seksualno napastovati nju, sutkinju te zamjenicu Županijskog državnog odvjetnika Marinu Matušan te ih je sve počeo psovati.

Vikao je i da mu se "je... za žrtvu i boli me ku... za nekog Vedrana Marendića, ja sam najveća žrtva ovdje i trpim bolove...".

Tražio je da ga izvedu van i vikao da su svi u sudnici 'retardirani' i da ih 'treba staviti u plinsku komoru'.

Tada su ga prvi put izbacili iz dvorane, a vještakinja je potom kazala da je on sposoban pratiti raspravu te da ne može govoriti o psihičkom stanju konkretne osobe jer to nije njena struka.

Supruga ubijenog Saruna na suđenju Melvanu: 'Htio je 3000 kuna. Vedran nije imao novac'
Supruga ubijenog Saruna na suđenju Melvanu: 'Htio je 3000 kuna. Vedran nije imao novac'

- Međutim, iz mog dugogodišnjeg iskustva kao člana Komisije za prevenciju torture pri vijeću EU i UN-a, postupak Željka Melvana je tipičan i uobičajen za zatvorenika koji želi na sebe skrenuti pozornost i postići udovoljenje određenih zahtjeva - kazala je Definis.

Njegova odvjetnica Doris Košta zatražila je da njenog klijenta vještači vještak psihijatar kako bi se znalo je li sposoban pratiti suđenje. Nakon što je vještakinja Sanja Batina obavila s njim razgovor, Melvan je pozvan natrag u sudnicu. Kad je čuo što je rekla vještakinja Definis, Melvan je ponovno izgubio živce i počeo govoriti da ništa ne razumije te vrijeđati sutkinju Rupić pa su ga opet izbacili iz sudnice.

Vještakinja je ocijenila da je raspravno sposoban i da nema teže duševne smetnje.

Melvan ponovo vrijeđa sutkinju i prisutne zbog čega dobiva 40 tisuća kuna kazne zbog nepoštivanja suda. Nepravomoćna presuda u ovom slučaju očekuje se sljedeći tjedan.

Supruga optuženog za ubojstvo: Željko se osjeća izdan od države
Supruga optuženog za ubojstvo: Željko se osjeća izdan od države

Inače, Melvanu se sudi zbog ubojstva Vedrana Marendića 26. lipnja 2019. godine. Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, Melvan je tog dana oko 20 sati nakon verbalnog sukoba s Marendićem prvo pljunuo Marendića da bi mu zatim odrezao komad kose i udarao ga drškom noža po glavi da bi mu zatim zadao tri uboda u noge i tijelo, a koban je bio ubod u prsa.

Zbog sukoba je došlo jer je Marendić Melvanu dugovao tri tisuće kuna, a Marendić je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici par dana kasnije.

Sutkinja je utvrdila da se prema izvješću šibenskog zatvora Melvan 14. studenog izrezao žiletom po lijevoj podlaktici te da se u više navrata žalio na bolove u uhu i leđima. Melvana zastupa odvjetnica Doris Košta, a još jedan njen klijent Jerko Pirić također se dan prije završne rasprave rezao žiletom kako bi pokazao da je u teškom psihičkom stanju i da nije sposoban pratiti raspravu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca