News

Komentari 0

Nakon teške bolesti preminula je Sanja Mazalin, sutkinja koja je osudila Sauchu i Komšića

Nakon teške bolesti preminula je Sanja Mazalin, sutkinja koja je osudila Sauchu i Komšića

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu sudila je i u nizu najosjetljivijih predmeta u kojima su žrtve ili okrivljenici bile djeca i(li) mlađi punoljetnici

Nakon teške bolesti u Zagrebu je  preminula Sanja Mazalin (56), sutkinja kaznenog odjela zagrebačkog Županijskog suda i predsjednica Odjela za mladež tog suda.

U sudačkoj karijeri sudila je brojne kaznene predmete. Među najeksponiranijima bilo je suđenje za ubojstvo Kristine Krupljan za što je osudila Davida Komšića. Podsjećamo, Komšić je 17. veljače 2017. godine svojoj bivšoj djevojci, koja je bila trudna,  zadao 88 ubodno-reznih rana nožem. Ubio ju je na licu mjesta, na parkiralištu u Ulici svetog Josipa Radnika 16, na zagrebačkoj Volovčici. 

Sutkinja Mazalin nepravomoćno ga je osudila na 30 godina zatvora, no Vrhovni sud mu je kasnije kaznu smanjio na 25 godina. 

Zbog prijetnji od strane obitelji optuženog jedno je vrijeme bila i pod policijskom zaštitom. Sutkinja Mazalin nepravomoćno je osudila i Tomislava Sauchu. Bivši predstojnik ureda Zorana Milanovića, dok je ovaj bio premijer, nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zatvora, a Sandra Zeljko dobila je 4,5. Također im je izrečena sigurnosna mjera obavljanja službene dužnosti pet godina. 

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna.

Prema optužnici, Sandra Zeljko je prema Sauchinim uputama napravila ukupno 125 putnih naloga i dostavila ih u devizno računovodstvo. Sama je kasnije preuzela novac za akontacije dnevnica i dijelila ga sa Sauchom.

No u kojem omjeru i gdje je novac završio ne zna se. Istražitelji su sumnjali da je dio novaca Zeljko potrošila na cipele.

Sanja Mazalin dugo je bila sutkinja, prvo Općinskog kaznenog, a potom zagrebačkog Županijskog suda. Pravni fakultet u Zagrebu diplomirala je 1988. godine u Zagrebu. Nakon što je diplomiranja volontirala je, a potom i stažirala na zagrebačkom Općinskom sudu, a nakon toga je postala sudac Općinskog kaznenog suda. Od 2005. godine postala je predsjednica Kaznenog odjela Općinskog kaznenog suda, a 2009. godine imenovana je sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda, objavio je Jutarnji list. 

 

Najčitaniji članci