Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Medulinu: 'Imamo čak četiri slučaja nasilja u toj školi'

Osnova škola u Medulinu je tijekom protekle školske godine prijavila nasilje između djece, nasilje učenika nad djelatnicom, neprimjereno ponašanje djelatnika, ali i tražila udaljavanje djelatnice s posla

Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
59 komentara

Zanimanje za medulinsku "školu slučaj"  ne jenjava, a u četvrtak je u bio u tijeku izbor za ravnatelja škole.

- Izbor je u tijeku a rezultati će biti poznati naknadno. O slučaju djelatnice o kojoj se ovih dana aktivno piše po medijima ne mogu govoriti jer proces još nije završen. Mogu samo reći da u našoj školi ne radi, a nastavu u školi obavljala je četvrtkom i petkom. Ne mogu govoriti o datumu kada je prestala raditi - kazala je v.d. ravnateljica Dubravka Karčić.

486024756 STRAVA U ISTRI Zlostavljale ih vjeroučiteljica i učiteljica razredne nastave...

Ne želeći dalje ulaziti u slučaj koji je podigao na noge cijelu Istru i šire, kratko je kazala da proteklih dana radi prekovremeno zbog cijele situacije, te da svi djelatnici pokušavaju učiniti da učenici te škole što bezbolnije prođu kroz trenutno teško razdoblje.

Osnivač škole u Medulinu je Istarska županija koja je na naš upit kazala da najoštrije osuđuje sve oblike nasilja, posebno ona koja se događaju u školama nad učenicima, ali i učiteljima i svim drugim djelatnicima. I u županiji kažu kako su do sada zabilježena četiri slučaja koja se odnose na medulinsku školu.

NASILJE U MEDULINU 'Ravnateljica je dala ostavku, nasilje u školi prijavili roditelji'

- Škola bi trebala biti mjesto nulte stope tolerancije na svaki oblik nasilja. Zadaća svih nas odraslih, učitelja, svih ostalih djelatnika škole, roditelja i službi koje direktno ili indirektno sudjeluju u životu škole, je da se učenici, ali i svi drugi djelatnici u školi osjećaju dobro i sigurno. OŠ u Medulinu u tijeku školske godine 2017./18. obavijestila je Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije o neprimjerenom ponašanju djelatnika. U drugom predmetu, nakon zaprimljenog zapisnika i rješenja donesenih u inspekcijskom nadzoru od strane prosvjetne inspektorice Ministarstva znanosti i obrazovanja, od strane škole zaprimljena je odluka o udaljavanju djelatnice od obavljanja poslova u odgojno obrazovnom radu i rješenje Općinskog državnog odvjetništva u Puli o zabrani obavljanja poslova imenovane djelatnice u odgojno-obrazovnim ustanovama. U trećem predmetu škola je prijavila prisutnu situaciju nasilja između djece, dok je u četvrtom predmetu zaprimljena prijava nasilja učenika nad djelatnicom škole - poručili su iz kabineta župana.  

Možda vas zanima i ovo:
Message