News

Komentari 155

Napadnuta novinarka: 'Cijeli dan se tresem i u šoku sam'

Napadnuta novinarka: 'Cijeli dan se tresem i u šoku sam'

Novinarka Slobodne Dalmacije, Andrea Topić ispričala je kako su je napali u Ivanbegovini, ispred kuće ministra Kujundžića. Istaknula je da se nakon svega osjeća grozno

Rekli su mi da se maknem, da ja tu nemam što snimati. Prvi koji mi je došao je čovjek koji mi se predstavio kao ministrov rođak. Prepoznao me, jer je znao da sam novinarka, a prepoznala sam i ja njega, jer sam ranije u tom mjestu snimala jednu reportažu. Ja sam bila na javnoj površini, imam svako zakonsko pravo snimati što želim, nisam ni prišla u privatni posjed kuće, oni su me napali i rekli da ne smijem snimati, rekla je novinarka Slobodne Dalmacije Andrea Topić za N1.

Policija privela njih četvoricu

Nju su, kako je objavila Slobodna Dalmacija, napali u petak ujutro. Išla je snimati reportažu o kući Milana Kujundžića u Ivanbegovini kraj Imotskog. Ta je vila rasla i širila se u malom zaselku u kojima ima nekoliko obitelji Kujundžić. Čak se katastarska čestica na kojoj se vila nalazi zove "Kujundžići". Kuća nije prizemnica, pa sigurno ima veću korisnu površinu od 184 četvorna metra koliko je navedeno u imovinskoj kartici. Ali tijekom četiri godine mandata, ministar to nije prijavio u imovinsku karticu iako je morao. Tako se nije znalo da investira u gradnju kuće u rodnom kraju. A nadogradnja je vidljiva i sljedećih godina kada je vilu oplemenio bazenom.

Sve je, ističe trajalo 25 do 30 minuta.

- Napad nije bio samo verbalan, budući da je policija utvrdila oštećenja na mom automobilu. Oni su mene doslovno zatvorili, njih trojica, četvorica su se sjatila oko mene, ja nisam imala gdje, morala sam ući u vozilo - kazala je Topić.

VIDEO: Ovo je vila

Istaknula je da se nakon svega osjeća grozno. 

- Jutros otkad sam se probudila cijeli dan se tresem i u šoku sam - rekla je novinarka.

Reakcijom ministra Kujundžića nije zadovoljna, kazala je Topić, jer je, dodala je, jasno rekla da je novinarka, a ne kako je ministar napisao u svojoj reakciji, da su muškarci oko njegova posjeda pomislili da se radi o provali i krađi. 

Najčitaniji članci