Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
156 komentara

Pogledajte kako se širila vila ministra, zaboravio je i bazen

Podaci koje je ministar Milan Kujundžić ispunio u imovinskoj kartici u posljednjim izmjenama ne odgovaraju onima iz zemljišnih knjiga. Radi se o vili u Ivanbegovini kraj Imotskog koja ima i bazen

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Google Earth
156 komentara

Ministar Milan Kujundžić opet je pogrešno ispunio imovinsku karticu, odnosno podaci koje je unio i u posljednjim izmjenama, apsolutno ne odgovaraju onome što je upisano u zemljišnim knjigama.

VIDEO: Ovo je vila za koju je ministar rekao da se nije mijenjala 20 godina

Radi se o vili u Ivanbegovini pored Imotskog, a mi otkrivamo i kako je ta vila rasla i širila se u malom zaselku u kojima ima nekoliko obitelji Kujundžić. Čak se katastarska čestica na kojoj se vila nalazi zove "Kujundžići".

SPORNA KUJUNDŽIĆEVA IMOVINA Kupili kuću sami od sebe, a ne zna ispuniti imovinsku karticu

Mještani za koje ministar kaže da su radnici upravo su na toj lokaciji napali novinarku Slobodne Dalmacije kada je došla fotografirati kuću. Novinarka kaže da je prepoznala jednog od njih kao ministrovog rođaka.

Zagreb: U Banskim dvorima održana 203. sjednica Vlade RH NOVA IMOVINSKA KARTICA Kujundžić bogatiji za 1,1 mil., vlasnik ljekarni mu dao novac

Kada se pogleda stara imovinska kartica ministra, na prvi pogled se čini da se radi o djedovini i nasljedstvu koje je zapušteno. Podsjetimo, ministar je prvo naveo da ima kuću od 100 četvornih metara vrijednu 400.000 kuna. Stvarnost je znatno drugačija.

Iako je Kujundžić naveo da je kuću naslijedio, čini se da je ipak prije naslijedio građevinsko zemljište. Jer kako otkrivaju slike aplikacije Google earth, u ljeto 2005. godine, kuća ne postoji, nego je tu samo prazna parcela.

Foto: Google Earth

Prva sljedeća snimka tog servisa je sedam godina kasnije, 2012. godine. Kuća je tada već izgrađena, ali baš se i ne može s preciznošću odrediti njena površina.

Krajem 2016. godine, kada je Kujundžić već bio ministar, u zemljišnim knjigama je zabilježena promjena izgrađenosti kuće i dobiva i službeno sadašnju površinu: 184 četvorna metra zemljišta zauzima sama kuća, a okućnica 1016 kvadrata.

Foto: Google Earth

Treba napomenuti da kuća nije prizemnica, pa sigurno ima veću korisnu površinu od 184 četvorna metra.

Ali tijekom četiri godine svog mandata, ministar to nije prijavio u imovinsku karticu iako je morao. Tako se nije znalo da investira u gradnju kuće u rodnom kraju.

A nadogradnja je vidljiva i sljedećih godina kada je vilu oplemenio bazenom. U ljeto 2018. godine još nije bilo bazena, ali gradnja počinje u jesen te godine.

Foto: Google Earth

Već na proljeće 2019. se vidi izgrađena betonska kontura bazena, a u ljeto iste godine, bazen je pun vodom i spreman za uživanje.

Foto: Google Earth

Ministar nije prijavio nikakve promjene u imovinskoj kartici sve te godine. Ni da je potrošio štednju za tu investiciju, niti je povećao vrijednost vile.

Čak i danas, nakon utvrđenih brojnih propusta u prijavi imovine, i dalje nije prijavio okućnicu i veću površinu kuće. Samo je povećao vrijednost s 400.000 kuna na 650.000 kuna.

Ovako vila izgleda danas:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message