Obavijesti

News

Komentari 451

Napao Milanovića: Savjetuje Kolindu, a Bandiću nosi medu

Napao Milanovića: Savjetuje Kolindu, a Bandiću nosi medu
6

Dok je izlazio sa sučeljavanja na HTV-u, Zorana Milanovića vrijeđao je Tomislav Madžar, jedan od savjetnika i najbližih suradnika Kolinde Grabar Kitarović. No tko je Tomislav Madžar?

VIDEO

Debatu između predsjedničkih kandidata na HRT-u zasjenio je incident nakon sučeljavanja. Zorana Milanovića je verbalno napao Tomislav Madžar, jedan od najbližih suradnika aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pogledajte snimku incidenta

Tog liječnika, savjetnika predsjednice, menadžera, direktor i  HDZ-ovca javnost je prepoznala kao desnu ruku Kolinde na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

 

 

Tomislava Madžara, posebnog savjetnika Kolinde Grabar Kitarović za zdravstvo i sport, prošle je godine prozvao Renato Petek, zagrebački gradski zastupnik, zbog Madžareva članstva u Upravnom vijeću Poliklinike Zagreb, ustanove u vlasništvu Grada Zagreba.

Pogledajte video: Milanovića je vrijeđao Kolindin savjetnik...
Pogledajte video: Milanovića je vrijeđao Kolindin savjetnik...

Madžar je u Polikliniku Zagreb, naveo je Petek, došao nakon što ga je imenovao gradonačelnik Milan Bandić u studenom 2017. godine.

- Madžar je u sukobu interesa jer je istovremeno član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb i ravnatelj privatne zdravstvene ustanove Vaš pregled, koja nudi i obavlja identičnu aktivnost, preventivne preglede sportaša u Gradu Zagrebu - govorio je tada Petek, pa ustvrdio da je to kao da je netko član uprave Honde, a istovremeno i vlasnik Toyote.



- Što se događa prilikom ovakvog sukoba interesa? Financijski se uništava gradska ustanova jer sportaši iste preglede i pod istim uvjetima mogu obavljati i preko privatne ustanove Vaš pregled, čime se smanjuje broj korisnika gradske ustanove, pa time i njezini prihodi - naveo je Petek i dodao da je Madžar samo nekoliko mjeseci nakon što je postao član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb, gdje je imao uvid u njeno poslovanje, u svojoj tvrtki također počeo, pod istim uvjetima, provoditi identičan program.

Pokretanje videa...

01:10


Zastupnik je iznio podatak kako Poliklinika Zagreb već godinama obavlja sistematske preglede sportaša Grada Zagreba.

- Taj se program ostvaruje temeljem ugovora s Gradom o sufinanciranju provođenja preventivnih pregleda sportaša Grada Zagreba, za što je u proračunu za 2018. godinu osigurano 2,2 milijuna kuna - istaknuo je Petek.

U međusobnom bombardiranju optužbama Kolinda je izgubila
U međusobnom bombardiranju optužbama Kolinda je izgubila



Time je, podsjeća, obuhvaćena usluga pregleda za ukupno 45.000 sportaša koje ondje upućuju njihovi klubovi i sportski savezi koji za to po članu plaćaju 40 kuna. Madžara se ranije prozivalo i zbog činjenice da je njegova Hrvatska udruga mladih (HUM) dobila od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor odnosno stan od 180 m2 u strogom centru, u Ulici Frana Petrića 4, na trećem katu. Odluku o dodjeli prostora izvan liste, odnosno preko reda, donio je Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport, a konačni blagoslov dao je gradonačelnik Milan Bandić. Tu je udrugu Madžar osnovao  sa 'svrhom osmišljavanja i provedbe novih te usavršavanja postojećih edukativnih, kulturnih, zabavnih i športskih sadržaja i projekata integriranih u svakodnevni život ljudi, očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta i vrednota Hrvatske i Hercegovine'.

Šira javnost je Madžara zapazila kad je u bolnici posjetio Bandića nakon operacije bruha i donio mu velikog medu, sudjelovao je u organizaciji koncerata Halida Bešlića, bio u medicinskom timu nogometne reprezentacije, ali ga je Šuker udaljio iz nacionalnog tima. U medijima se spekuliralo i o njegovoj vezi s modnom kreatoricom Aleksandrom Dojčinović, no čini se da je to samo prijateljstvo... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 451
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.