News

Komentari 451

Napao Milanovića: Savjetuje Kolindu, a Bandiću nosi medu

Napao Milanovića: Savjetuje Kolindu, a Bandiću nosi medu

Dok je izlazio sa sučeljavanja na HTV-u, Zorana Milanovića vrijeđao je Tomislav Madžar, jedan od savjetnika i najbližih suradnika Kolinde Grabar Kitarović. No tko je Tomislav Madžar?

Debatu između predsjedničkih kandidata na HRT-u zasjenio je incident nakon sučeljavanja. Zorana Milanovića je verbalno napao Tomislav Madžar, jedan od najbližih suradnika aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pogledajte snimku incidenta

Tog liječnika, savjetnika predsjednice, menadžera, direktor i  HDZ-ovca javnost je prepoznala kao desnu ruku Kolinde na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Tomislava Madžara, posebnog savjetnika Kolinde Grabar Kitarović za zdravstvo i sport, prošle je godine prozvao Renato Petek, zagrebački gradski zastupnik, zbog Madžareva članstva u Upravnom vijeću Poliklinike Zagreb, ustanove u vlasništvu Grada Zagreba.

Madžar je u Polikliniku Zagreb, naveo je Petek, došao nakon što ga je imenovao gradonačelnik Milan Bandić u studenom 2017. godine.

- Madžar je u sukobu interesa jer je istovremeno član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb i ravnatelj privatne zdravstvene ustanove Vaš pregled, koja nudi i obavlja identičnu aktivnost, preventivne preglede sportaša u Gradu Zagrebu - govorio je tada Petek, pa ustvrdio da je to kao da je netko član uprave Honde, a istovremeno i vlasnik Toyote.- Što se događa prilikom ovakvog sukoba interesa? Financijski se uništava gradska ustanova jer sportaši iste preglede i pod istim uvjetima mogu obavljati i preko privatne ustanove Vaš pregled, čime se smanjuje broj korisnika gradske ustanove, pa time i njezini prihodi - naveo je Petek i dodao da je Madžar samo nekoliko mjeseci nakon što je postao član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb, gdje je imao uvid u njeno poslovanje, u svojoj tvrtki također počeo, pod istim uvjetima, provoditi identičan program.


Zastupnik je iznio podatak kako Poliklinika Zagreb već godinama obavlja sistematske preglede sportaša Grada Zagreba.

- Taj se program ostvaruje temeljem ugovora s Gradom o sufinanciranju provođenja preventivnih pregleda sportaša Grada Zagreba, za što je u proračunu za 2018. godinu osigurano 2,2 milijuna kuna - istaknuo je Petek.Time je, podsjeća, obuhvaćena usluga pregleda za ukupno 45.000 sportaša koje ondje upućuju njihovi klubovi i sportski savezi koji za to po članu plaćaju 40 kuna. Madžara se ranije prozivalo i zbog činjenice da je njegova Hrvatska udruga mladih (HUM) dobila od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor odnosno stan od 180 m2 u strogom centru, u Ulici Frana Petrića 4, na trećem katu. Odluku o dodjeli prostora izvan liste, odnosno preko reda, donio je Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport, a konačni blagoslov dao je gradonačelnik Milan Bandić. Tu je udrugu Madžar osnovao  sa 'svrhom osmišljavanja i provedbe novih te usavršavanja postojećih edukativnih, kulturnih, zabavnih i športskih sadržaja i projekata integriranih u svakodnevni život ljudi, očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta i vrednota Hrvatske i Hercegovine'.

Šira javnost je Madžara zapazila kad je u bolnici posjetio Bandića nakon operacije bruha i donio mu velikog medu, sudjelovao je u organizaciji koncerata Halida Bešlića, bio u medicinskom timu nogometne reprezentacije, ali ga je Šuker udaljio iz nacionalnog tima. U medijima se spekuliralo i o njegovoj vezi s modnom kreatoricom Aleksandrom Dojčinović, no čini se da je to samo prijateljstvo... 

Najčitaniji članci