Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

'Narod odlučuje napada prava manjina, ne dajte im potpis...'

'Narod odlučuje' da kroz vrlo lukavo smišljenu i nadasve protuustavnu namjeru želi nacionalnim manjinama i njihovim predstavnicima uskratiti pravo na glasovanje, ističe Bassanese...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
44 komentara

U povodu prikupljanja potpisa za referendum gradonačelnik Umaga i predsjednik SDP-a Istre Vili Bassanese poslao je otvoreno pismo u kojemu svoje sugrađane i stanovnike Istre poziva da Inicijativi "Narod odlučuje" uskrate potporu jer je, kako ističe, riječ o oduzimanju zakonskoga i ustavnog prava na jednakost pripadnicima nacionalnih manjina. 

"Inicijativa 'Narod odlučuje' u našem gradu i županiji počela je s prikupljanjem potpisa za referendumska pitanja. Grad Umag uvijek podržava demokratsko pravo prikupljanja potpisa na javnim površinama te nije nikada dvojio da administrativnim zaprekama to onemogući",stoji u otvorenom pismu.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva INICIJATIVA ZA REFERENDUM 'Narod odlučuje': U tri dana smo prikupili 78 tisuća potpisa

No, kako ističe Bassanese, ovoga puta kao gradonačelnik Umaga i predsjednik SDP-a Istarske županije "mora odlučno reagirati i upoznati građane s nastojanjima Inicijative 'Narod odlučuje' da kroz vrlo lukavo smišljenu i nadasve protuustavnu namjeru želi nacionalnim manjinama i njihovim predstavnicima uskratiti pravo na glasovanje" o povjerenju Vladi i o prihvaćanju proračuna Republike Hrvatske.

 "Želim upoznati građane da se potpisivanjem peticije pokreće inicijativa kojom se našim sugrađanima, pripadnicima nacionalnih manjina, oduzima zakonsko pravo i ustavno pravo na jednakost. Ne dovodeći u pitanje pravo svakog pojedinca na izjašnjavanje, ne mogu prihvatiti činjenicu da se u 21. stoljeću, bilo kakvom inicijativom traži smanjenje prava čovjeka. Radi se o našim državljanima, našim sugrađanima, pripadnicima nacionalnih manjina koji s nama dišu isti zrak, dijele naše probleme i svakodnevicu te, kako uvijek napominjem, čine naše najveće bogatstvo", ističe umaški gradonačelnik.

TRAŽE REFERENDUME Skupljaju potpise pred crkvom: 'Slučajno smo na istom mjestu'

 "Živjeti u zajednici je civilizacijski doseg i potreba, no živjeti u zajednici u kojoj djelima pokazujemo da je raznolikost bogatstvo je realnost i ponos, kako Grada Umaga, tako i Istre. Uvažavati, razumjeti, prihvatiti vrijednosti su na kojima dnevno radimo, a čuvajući te vrijednosti služimo kao primjer boljeg svijeta u kojemu većina čuva manjinu, ali i manjina cijeni većinu. Pozivam sve građane Umaga i Istre da uskrate potporu Inicijativi 'Narod odlučuje' i da tako zajedno dokažemo da nikome ništa ne oduzimamo, već da dajemo da Istra živi i diše antifašizam, jednakost, ravnopravnost i multikulturalnost“, navodi u otvorenom pismu Vili Bassanese.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message