Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

'Narod odlučuje': U tri dana smo prikupili 78 tisuća potpisa

Na pitanje novinarke tko je donirao građanskoj inicijativi Narod odlučuje, Zvonimir Troskot je odgovorio da je riječ o velikom broju malih donacija hrvatskih građana...

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26 komentara

- Iz Grada Rijeke još nismo dobili odobrenje za tražene lokacije, već su nam tek jučer poslali ugovor pa građani Rijeke, jednog od najvećih hrvatskih gradova, nažalost tek krajem tjedna mogu očekivati potpisivanje u njihovom gradu, rekao je Luka Mlinarić danas na konferenciji za medije Građanske inicijative Narod odlučuje.
 
Mlinarić je progovorio o problemima s kojima se građanska inicijativa Narod odlučuje susreće:

- Izdavanje dozvola za mjesta prikupljanja potpisa od strane gradova i općina pretvorilo se u glavno oruđe kojim se građanima onemogućuje davanje potpisa, odnosno opstruira samu referendumsku inicijativu za promjenu izbornog sustava. Naplata zakupa javnih površina, šutnja administracije i druge otegotne okolnosti sprječavaju da se građanima duž cijele Hrvatske omogući ustavom zajamčeno pravo da traže referendum. Odobrenja za mjesta prikupljanja potpisa koja smo tražili prije tri tjedna pristižu nam tek ovih dana, a podsjećam da je rok za prikupljanje nešto više od 370 000 potpisa samo 15 dana, rekao je Mlinarić.

TRAŽE REFERENDUME Skupljaju potpise pred crkvom: 'Slučajno smo na istom mjestu'
 
- U tri dana prikupljeno je oko 78.000 potpisa unatoč činjenici da nas se opstruira i onemogućava da prikupimo potpise građana RH, istaknuo je Troskot.
 
- Od najvećih gradova u RH Grad Zagreb, Grad Osijek i Grad Rijeka i dalje naplaćuju pristojbe za mjesta izjašnjavanja, dok s druge strane Grad Split je jedini izdao dodatne lokacijske dozvole i koji ne naplaćuju mjesta izjašnjavanja i ako to može Split omogućiti svojim građanima onda ne vidimo zašto nas Grad Zagreb, Grad Rijeka i Osijek opstruiraju na ovakav način, rekao je Troskot. RADIN: "Ksenofobični referendum protiv onih koji su drugačiji"
 
Na pitanje novinarke tko je donirao građanskoj inicijativi Narod odlučuje, Zvonimir Troskot je odgovorio da je riječ o velikom broju malih donacija hrvatskih građana koji uplaćuju novac kako bi mogli financirati mjesta izjašnjavanja.

- Imena svih onih donatora koji nam odobre da objavimo njihova imena, objavit ćemo, kaže Troskot.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message