Obavijesti

News

Komentari 173

'Bio sam u ratu, igrao nogomet i tužit ću HZZO. Nisam dobro'

'Bio sam u ratu, igrao nogomet i tužit ću HZZO. Nisam dobro'
5

Doktor Goran Jusup pustio nas je u svoj stan. Otkrio nam je kako je spašavao ranjenike u ratu te zašto se razočarao u politiku. Njegova mama Boja kaže da nije ovo zaslužio

VIDEO

Vrlo davno je to bilo na Velebitu i u Bosni poviše Drvara, kamo smo išli kao postrojba. Dolaziš, a cijelo je polje mrtvo, samo leže mrtvi. Netko jaukne, netko viče: ‘Doktore, brzo!’. Dođeš do njega da mu pomogneš, vidiš da ne možeš ništa napraviti jer hitno mora u bolnicu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

A kako u bolnicu kad te avioni nadlijeću, a granate padaju po nama?! Tuku po nama. To je užas, užas, pravi užas...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako nam je svoj ratni put opisao obrovački liječnik dr. Goran Jusup, koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik 112. brigade HV-a.

Slučaj dr. Jusupa i njegove navodne medicinske sestre već danima šokira hrvatsku javnost. Priča o ordinaciji u Obrovcu podigla je puno prašine nakon što su ljudi vidjeli najavu emisije “Provjereno”, u kojoj doktor Jusup vrijeđa i psuje, a njegova sestra kaže kako ne zna koju je školu završila. HZZO je u međuvremenu dr. Jusupu otkazao ugovor jer ga je napustilo oko 900 pacijenata, ali on to ne priznaje. Komora medicinskih sestara objavila je da žena koja radi u ordinaciji dr. Jusupa nema licenciju za rad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:12

Kad smo razgovarali s njim, najavio je da će tužiti HZZO. Priznao nam je kako je svjestan svojih zdravstvenih problema. Ugovor mu traje do kraja ovog mjeseca, no bio je dovoljno priseban da ode na bolovanje jer je svjestan da više ne može raditi odgovoran liječnički posao, koji je godinama obavljao bez premca.

'Medicinska sestra' iz Obrovca završila na psihijatriji u Zadru
'Medicinska sestra' iz Obrovca završila na psihijatriji u Zadru

- Shvatio sam da nisam baš dobro. Na bolovanju sam. Ne želim se liječiti jer je multipla skleroza neizlječiva bolest. Razočarao sam se. Više nemam volje ni stan čistiti. Ja sam to sve sam održavao i čistio, kao i obiteljsku kuću u Starigrad Paklenici - rekao nam je. 

U Starigradu živi doktorova majka Boja.

Dr. Goran Jusup u mladosti kad je igrao nogomet 

- Ne želim ništa komentirati, ali ovo je uistinu žalosno i tužno da se digla ovolika hajka oko mog sina. To se nije trebalo dogoditi. Možda nije ispravan u svemu, ali ovo je prevršilo sve mjere. Nije to zaslužio. Ali svemu će doći kraj, pa tako i ovome - rekla nam je kratko u telefonskom razgovoru. Mještani Starigrada sjećaju se dr. Jusupa kao požrtvovnog i vrijednog studenta i susjeda.

'Na nas su pucali, a doktor je nosio ranjene preko Velebita'
'Na nas su pucali, a doktor je nosio ranjene preko Velebita'

- Ja sam nekoliko godina stariji od njega, ali ga se dobro sjećam. Bio je odličan učenik i student te dobar dečko. Bili smo susjedi u Obrovcu - rekao nam je Jole Petričević, poznanik dr. Jusupa, i dodao da ga pamti kao vrhunskog i profesionalnog liječnika uvijek spremnog na pomoć drugima, a prije svega dobrog čovjeka. Kao student bio je aktivan i u lokalnom sportu, gdje je vodio nogometne momčadi.

Dr. Jusup bio je dugogodišnji vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Obrovca. HSLS-ovka i Obrovčanka Marijana Pjetraj rekla nam je da je Jusup u Obrovac došao kao požrtvovni mladi liječnik koji je u tom gradu vidio perspektivu.

'Poslat ćemo mu inspekciju, a ugovor mu istječe 30. travnja'
'Poslat ćemo mu inspekciju, a ugovor mu istječe 30. travnja'

- Borio se za ovaj kraj, živio je tu i htio je da mu djeca ostanu u ovom gradu. Borio se za sve gospodarske projekte koji su bili perspektiva ovoga grada i osiguravali budućnost. Podržavao je svaku takvu ideju, bez obzira na to iz koje stranke dolazila i čija je ideja. Kad je vidio da to tako ne ide, onda se možeš maknut ili razboljeti - kazala nam je njegova bivša stranačka kolegica Marijana Pjetraj. I ostali građani Obrovca s kojima smo razgovarali kažu da dr. Jusupu nikad nije bilo teško ostaviti sve što radi te u slobodno vrijeme otići na medicinsku intervenciju

- Bio je svima 24 sata na raspolaganju, pa sam zaključila da tako mogu prebaciti karton i kod njega - kazala nam je Marijana Pjetraj.

Priča iz Obrovca tragična je priča o truleži čitavog sustava
Priča iz Obrovca tragična je priča o truleži  čitavog sustava

Dr. Jusup priznao nam je da se razočarao u politiku zbog moćnika na vlasti koji su tjerali po svome na štetu malog čovjeka.

- Kao gradski vijećnik predložio sam da se svi odreknemo 1000 kuna mjesečno od vijećničkih naknada u korist jadnog naroda, bijede i sirotinje. Kad sam to predložio, predsjednik vijeća stavio je to na glasanje i pitao sve: ‘Tko je za prijedlog dr. Jusupa?’ Samo smo ja i stranački kolega digli ruke. Svi ostali ništa. Zato za njih danas imam smo ružne riječi - kazao nam je liječnik.    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a