Obavijesti

News

Komentari 84

Imaju li uopće većinu? 'Ako se netko razboli nema glasovanja'

Imaju li uopće većinu? 'Ako se netko razboli nema glasovanja'
1

Mi smo skoro dvije godine na vlasti, prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali smo preko 80 zastupnika vladajuće većina, i to je bilo najnestabilnije razdoblje, kazao je Jandroković

VIDEO

Vladajuća većina nastavlja normalno raditi bez obzira ima li 77 ili 76 zastupnika, a HDZ je spreman na sve scenarije, što uključuje i izbore, izjavio je u srijedu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem.

Što se nas tiče stanje je stabilno i nastavljamo s radom, rekao je Jandroković i poručio novinarima da to također pitaju koalicijske partnere s kojima će se održati sastanak danas u podne..

Izbacili Darka Milinovića, HDZ sada raspisuje izbore za Liku
Izbacili Darka Milinovića,  HDZ sada raspisuje izbore za Liku

Mi smo skoro dvije godine na vlasti, prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali smo preko 80 zastupnika vladajuće većina, i to je bilo najnestabilnije razdoblje, kazao je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga imali smo 78 mjesta i radili smo normalno, pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, šest mjeseci bez ikakvih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 76 ili 77, mi imamo svoje zadane ciljeve politike koje provodimo, dodao je.

'Milinović je kontinuirano kršio statut HDZ-a i zato je izbačen'
'Milinović je kontinuirano kršio statut HDZ-a i zato je izbačen'

Na pitanje novinara kako će većina funkcionirati "kad se netko razboli" odgovorio je: "Ako se netko razboli nećemo glasovati".

Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali je jasna poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega, kaže Jandroković.

HDZ izbacio Darka Milinovića, pitanje je hoće li ostati župan
HDZ izbacio Darka Milinovića, pitanje je hoće li ostati župan

Uvijek smo u stanju pripravnosti, najveći smo po rezultatima na parlamentarnim izborima, na izborima za lokalna tijela vlasti, financijski smo konsolidirani, napravili smo novu organizaciju središnjice, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama, dakle naša transformacija iz regularnog u izborno sanje traje jedan dan, ustvrdio je Jandroković, koji također obnaša dužnost glavnog tajnika HDZ-a.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a