Obavijesti

News

Komentari 81

Nastavnica iz Karlovca: Boks i likovni su moja velika strast

Nastavnica iz Karlovca: Boks i likovni su moja velika strast
8

Nevenka Mikulić (37), boksačica iz Karlovca, ujedno i nastavnica likovne kulture koja iza sebe ima 12 godina staža učiteljske karijere, a isto toliko i boksačke u ringu

VIDEO

Volim svoj posao, volim kreativnost i učenicima predavati likovnu kulturu, volim raditi s djecom, ali volim i boks, on je moja ljubav.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:32

Rekla nam je to Nevenka Mikulić (37), boksačica iz Karlovca, ujedno i nastavnica likovne kulture koja iza sebe ima 12 godina staža učiteljske karijere u dugoreškoj Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” i Osnovnoj školi “Barilović”, a isto toliko i boksačke u ringu. U karijeri je imala 60-ak mečeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

- Do sada me nije nitko nokautirao, a zadala sam tri nokauta. Boksačica sam postala slučajno. Tijekom studiranja sam ‘natukla’ nekoliko kilograma, htjela sam se dovesti u formu i prijateljica je predložila da idemo na boks. To mi se činilo zanimljivo jer sam u to vrijeme strastveno pratila prijenose K1 turnira i borbe Mirka Filipovića u Japanu, a do tada nisam ni znala da u gradu postoji boksački klub. Zajedno smo s tadašnjih 25 godina došle u borilački klub Pit 119 i počele s treninzima. Prijateljica je ubrzo odustala, a mene je boks potpuno osvojio te sam ostala - govori Nevenka.

mikulic

Objašnjava da su spoj likovne kretivnosti te krvi i znoja u ringu za nju odličan izbor jer se nadopunjuju, iako to nekima djeluje nespojivo.

- U boksu je bitna kombinacija snage, izdržljivosti, eksplozivnosti, tehnike i koncentracije. Volim treninge i borbe, adrenalin i uzbuđenje u ringu, a s druge strane volim kreativnost i učenicima prenositi znanje. Za oboje treba doza ludosti. Učenici me podržavaju, bodre me pred mečeve. Ponekad se našale kad je netko nestašan na satu i kažu: ‘Pazi da ti učiteljica ne zada jedan kružni’ – kaže Nevenka. Sudjelovala je u mečevima diljem Hrvatske, u Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Letoniji, Slovačkoj i u Tajlandu.

mikulic

- Dva puta sam osvojila zlato u Hrvatskoj, broncu na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina proglašena sam najboljom seniorkom u tajlandskom boksu u Hrvatskoj, a prije šest sam osvojila Queen’s cup na natjecanju koje se održava povodom kraljičina rođendana u Tajlandu - ponosna je na svoje uspjehe.

Nevenkin trener Reny Cappucci govori da je kod nje odmah vidio nevjerojatnu upornost, jer dok su se momci na kraju treninga oblačili i pričali, ona je u kutu radila trbušnjake. Kad ju je odveo na prvi meč, po njezinu izrazu lica vidio je da će biti borac.

mikulic

- Uz Ivanu Habazin, još se samo Nevenka u Hrvatskoj natječe u kontinuitetu na ozbiljnim mečevima za titule. Nažalost, pojas još nismo osvojili, tri puta je jurišala na njega, ali zadnji meč od deset rundi s najboljom svjetskom boksačicom bio je vrlo izjednačen. To je za nju veliki uspjeh i priznanje, ali i dokaz da je veliki borac. Neminovno je da će uspjeti, samo je pitanje trenutka – zaključuje trener.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.