Obavijesti

News

Komentari 86

'Ne znam tko me tukao. Iako sam oslijepio, barem sam živ'

'Ne znam tko me tukao. Iako sam oslijepio, barem sam živ'
2

Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca teško je nastradao u uličnoj tučnjavi 22. kolovoza 2018. u Vinkovcima u kojoj je sudjelovao i sin HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja. Ivan je mjesecima bio u komi...

VIDEO

Uspio sam preživjeti, unatoč lošim prognozama. Liječnici se nikada nisu predavali, kao ni ja sam, premda sam većinu tog vremena proveo u komi ili bez svijesti. Vjerojatno je presudila i jaka volja za životom i danas sam sretan što sam živ, ali su ozljede dovele do atrofije vidnog živca i sljepoće, govori Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca, koji je teško nastradao u uličnoj tučnjavi 22. kolovoza 2018. u Vinkovcima, javlja Jutarnji list

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Ivanu je bila slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, te je imao nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao. Ivan je od težine ozljeda oslijepio. Iz osječke bolnice otpušten je 3. siječnja 2019. godine. 

'Tekućina mu se nakuplja oko mozga': Ivana su opet operirali
'Tekućina mu se nakuplja oko mozga': Ivana su opet operirali

- Neizmjerno sam zahvalan neurokirurgu Marku Kovačeviću iz KBC-a Osijek i liječnicima u vinkovačkoj bolnici, kao i medicinskom osoblju obiju bolnica. S ozljedama glave i mozga sada je sve u redu i ne osjećam nikakve tegobe - istaknuo je mladić, kojemu su liječnici nakon više operacija, kada je postalo jasno da će se izvući, na dio lubanje ugradili i plastiku kako bi je zatvorili.  Sada mu je život usmjeren na probleme s vidom. Liječnici su mu kazali da bi u sljedećih nekoliko mjeseci možda moglo doći do određenog poboljšanja vida, ali se nisu usudili prognozirati hoće li se to dogoditi i u kojoj mjeri. U zatvorenom prostoru mu je sve crno i baš ništa ne vidi, dok vani lagano nazire određene siluete. 

- Sretan sam što sam živ, a kada sam uspio preživjeti takve ozljede, vjerujem da mi se može vratiti i vid kako bih se mogao vratiti na posao, kako bih opet mogao zajahati konja na pokladnom jahanju - kazao je Ivan. 

Brutalno ga pretukli: Ivan se probudio iz kome i progovorio
Brutalno ga pretukli: Ivan se probudio iz kome i progovorio

O kobnom 22. kolovoza kada je oko 1.42 sata u središtu Vinkovaca brutalno pretučen, kaže, niti može, niti želi govoriti. 

- Istraga je u tijeku, pa i ne smijem, a iskreno praktički se ničega i ne sjećam. Znam da smo bili u jednom kafiću i da smo krenuli prema parkiralištu na kojem nas je trebao pokupiti prijatelj s automobilom i odjednom su se neki tipovi zatrčali na nas, osjetio sam jak udarac i samo sam pao na beton - kaže Ivan, koji je k sebi došao u vinkovačkoj bolnici, gdje mu se stanje ubrzo pogoršalo, piše Jutarnji list. 

Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'
Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'

Dečke koji su ga napali, kaže, ne poznaje. Čak mu ni njihova imena nisu poznata. 

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je objavilo da su Vijeću za mladež Općinskog suda u Vukovaru podnijeli prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema četiri maloljetnika, dok su protiv dvojice maloljetnika odbacili kaznenu prijavu, kao i protiv Ivana. Ovoj četvorici, pak, prijeti kazna zatvora do tri godine. U odnosu na preostalih osam osumnjičenih, među kojima je i 20-godišnji L. M., kojega se sumnjiči da je udario Mikuljana, nakon čega je on pao i glavom udario u beton, istraga i dalje traje, a ako im se utvrdi odgovornost i završe na sudu, prijeti im zatvorska kazna od 1 do 8 godina, odnosno od 3 do 12 godina, ako se pokaže da je po život opasna posljedica prouzročeno namjerno. Drugoosumnjičeni u ovom slučaju je i Domagoj Culej, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja, kojega policija sumnjiči za sudjelovanje u tučnjavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca