Obavijesti

News

Komentari 142

Nekad je glumio da se bori za malog čovjeka. Sada malom čovjeku ispisuje smrtnu presudu

Nekad je glumio da se bori za malog čovjeka. Sada malom čovjeku ispisuje smrtnu presudu
1

Ako je Ivan Pernar nekad bio instrument za rušenje korumpirane vlasti, sada je postao instrumentom za uništavanje života običnih ljudi. Nekad je gađao moćnike, sada gađa smrtnike. I to pripadnike seksualnih manjina.

VIDEO

Ivan Pernar bio je korisni idiot. Za neke, pak, samo idiot.

Bio je samozvani borac za malog čovjeka protiv svjetskih sila: protiv Amerike i Europske unije, protiv HDZ-a i farmaceutske industrije, protiv velikih banaka i ovršitelja, protiv silnika i moćnika.

Za tobožnjeg malog čovjeka preskakao je barikade, uletavao u policijske marice i hrvao se sa saborskim čuvarima. Hvalio se da je borac protiv korupcije, monetarne represije, protiv tajkuna, policije i zločeste vlasti.

Pritom je nekad bio koristan oporbi, nekad HDZ-u kad je trebalo razbucati tu istu oporbu, vrlo često bio je koristan Rusiji kad je trebalo razbijati liberalnu demokraciju i politički sustav članice Europske unije, kao i prkositi modernoj znanosti tehnologiji.

Heroj i zločinac 

Ivan Pernar bio je istodobno politički klaun, provokator koji je ginuo za privlačenje medijske pažnje. Mnogima je bio smiješan, čak i ridikulozan, za mnoge ipak bezazlen, a za neke čak i istinski heroj.

A sada se taj isti Ivan Pernar, borac protiv Amerike i Europe, bankara i farmaceuta, političkih elita i društvenog establišmenta, sveo na borca protiv transrodnih osoba, na sitnog drukera koji prijavljuej hrvatske državljane vlastima države u kojoj transrodnim osobama prijeti zatvorska, pa čak i smrtna kazna.

Kao što je godinama prodavao laž da se bori za malog čovjeka, tako sada prodaje laž da se prijavom protiv uhićenih Hrvata zambijskim vlastima bori za spas posvojene afričke djece.

Korisni idiot

I kao što je godinama bio korisni idiot Rusije, a sada je postao korisni idiot ksenofobične, rasističke desnice za koju je obavio prljavi posao prijave uhićenih Hrvata.

Nije Pernar uvijek bio smiješan, pogotovo se protivio cijepljenju i kad je oboljelima od gripe savjetovao da piju vitamin C ili malo prošeću po šumi, čime je ugrozio brojne živote. Ali sada je, prijavom uhićenih Hrvata kao transrodnih osoba vlastima države u kojoj se to kažnjava smrću, postao opasan.

Ako je nekad bio instrument za rušenje korumpirane vlasti, sada je postao instrumentom za uništavanje života običnih ljudi. Nekad je gađao moćnike, sada gađa smrtnike. Nekad je ciljao na one jače, sada gazi slabije. 

Nekad je Pernar tvrdio da nastupa izvan ideoloških okvira, a sada je postao eksponentom jedne mrziteljske ideologije. 

Desničarska histerija

Kaznena prijava koju je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić podnijela zbog zločina iz mržnje prikazuje Pernara u drugačijem, mračnijem svjetlu od onog u kojem se ovaj saborski zastupnik godinama prikazivao.

Ne samo da je zambijskim vlastima poslao mail u kojem je skrenuo pozornost da među uhićenim Hrvatima ima transrodnih osoba, već se tom prijavom priklonio desničarskoj histeriji koja je u svom protivljenju usvajanju kongoanske djece odisala čistim rasizmom.

Pernar je ponovno postao korisni idiot, odradivši posao za grupacije koje potpaljuju lomaču pod uhićenim Hrvatima zbog pokušaja da usvoje afričku djecu, kao i zbog činjenice da se među njima nalaze transrodne osobe.

I tako, Ivan Pernar napravio je salto mortale.

Od borca do cinkera

Od borca protiv političkih moćnika, protiv HDZ-a i Ive Sanadera, protiv političke korupcije, protiv establišmenta i pripadnika elite, možda i najzaštićenijeg sloja društva, postao je cinker koji ugrožava živote slabijih, nezaštićenih, drugačijih. 

Nije Pernar, zajedno s huškačkom bulumentom na desnici i na društvenim mrežama, zabrinut za sudbinu kongoanske djece. Ne brine Pernara čak ni činjenica da su djecu usvojile transrodne osobe. Njega, kao i njegove sponzore, brine mogućnost da se ovime otvori put prema usvajanju afričke djece u Hrvatskoj i oni pritom koriste sve moguće mehanizme da to osujete. 

Izgubio nevinost

Nekad se Pernar borio za monetarnu suverenost Hrvatske, protiv Europske unije i NATO saveza, protiv globalizacije i institucija liberalne demokracije. A sada je neprijatelj manjina, transrodnih osoba i običnih građana.

Neki bi rekli da je ovime Pernar izgubio nevinost. Jer, dok su njegove provokacije nekad bile uperene protiv najštićenijih, danas svojim djelovanjem - gotovo ničim izazvan - ugrožava živote najnezaštićenijih.

Dugo je Pernar htio biti u centru pažnje, htio je biti faktor i politički akter. Sada je odabrao najodvratniji, najpodliji i najštetniji način da to ponovno postane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.