News

Komentari 358

"Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno"

"Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno"

Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani, rekao je Plenković i dodao da ugostitelji u tome igraju veliku ulogu

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković rekao je kako su očekuje da će u petak Sabor izglasati točke na dnevnom redu prije ljetne stanke, a raspravljali su i o unutarstranačkim izborima. Pričali su i Covidu-19 te zajedničkoj nabavi cjepiva.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno - rekao je na pitanje. Dodao je da je hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je cijepljenje i stoga bitno.

Na pitanje oko toga se u Ministarstvu zdravstva cijepilo manje od 35 posto zaposlenih, rekao je da se prikupljalo podatke po resorima i da ima resora gdje je situacija puno povoljnija.  

Plenković je istaknuo i da su stali iza radnika i štitili radna mjesta i da se nije radilo o vatrogasnim mjerama.

- Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta u krizi bez presedana. Ako su vatrogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, za oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha… Mislim da je paket mjera plus gotovo pa liberalne epidemiološke mjere da su omogućile svima nama da prođemo kroz ovu krizu uz što manje frustracija. Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva” -poručio je Plenković.

- Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani - rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

- Malo koja druga zemlja je toliko napravila - rekao je.

- Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje - kaže.

Najčitaniji članci