Obavijesti

News

Komentari 110

Nikolina majka u suzama: Njih više nema, na rubu sam snaga

Nikolina majka u suzama: Njih više nema, na rubu sam snaga
17

Mladi bračni par iz Karlovca nedavno je u naselju Osor uz Mrežnicu kupio vikendicu, kamo su se uputili i kobne nedjelje. U podne su automobilom Renault Megan prelazili pružni prijelaz...

VIDEO

Nemam vam snage ništa reći. Što se tu ima reći, to je tragedija, njih više nema, na rubu snaga, jecajući, jedva je prozborila ožalošćena mama Nikole Predovića (32), koji je u nedjelju sa svojom voljenom Sanjom Hlaić (29) smrtno stradao u naletu teretnog vlaka u Donjem Zvečaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tragedija kod Duge Rese! Mladi bračni par poginuo na pruzi u snažnom udaru vlaka: 'Prijelaz je nepregledan, ali signalizacija je radila, strojovođa ih je vidio i trubio, ali nisu se pomakli'

Tragedija kod Duge Rese! Mladi bračni par poginuo na pruzi u snažnom udaru vlaka: 'Prijelaz je nepregledan, ali signalizacija je radila, strojovođa ih je vidio i trubio, ali nisu se pomakli' Više na http://bit.ly/2EDYbpC

Posted by 24sata on 19. veljače 2018

Mladi bračni par iz Karlovca nedavno je u naselju Osor uz Mrežnicu kupio vikendicu, kamo su se uputili i kobne nedjelje. U podne su automobilom Renault Megan prelazili pružni prijelaz, kad je njihovo vozilo, iz za sada nepoznatog razloga, stalo na pruzi. Sumnja se da su zapeli zbog snijega.

poginuli

U to vrijeme iz smjera Karlovca naišao je teretni vlak. Strojovođa je bjesomučno trubio ne bi li upozorio vozača. Nažalost, lokomotiva je udarila u bočnu, vozačevu stranu i gurala vozilo dvjestotinjak metara.

Strava: Vlak je smrskao auto, poginuo mlađi par iz Karlovca
Strava: Vlak je  smrskao auto, poginuo mlađi par iz Karlovca

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca i Hitne pomoći, Nikoli i Sanji nije bilo spasa. U smrskanoj olupini automobila zadobili su višestruke smrtonosne ozljede i preminuli na mjestu.

Ta je tragedija potaknula sindikat prometnika Hrvatskih željeznica da u javnost iznesu brojne optužbe na račun HŽ Infrastrukture. Mario Grbešić, zamjenik predsjednika sindikata, kaže kako bi satima mogao nabrajati primjere nesreća koje “idu na dušu” Infrastrukture. Tvrdi da ta tvrtka služi za uhljebljivanje podobnih kadrova.

Uzrok stravične nesreće: Vozač nije stao na signal pred prugom
Uzrok stravične nesreće: Vozač nije stao na signal pred prugom

- Jedini natječaji su oni za članove uprave. Imamo bezbroj pomoćnika, direktora i drugog rukovodećeg osoblja, a kad treba zaposliti čovjeka o čijoj sigurnosti ovise ljudski životi, onda za njih nema mjesta - jasan je Mario Grbešić koji smatra da unatrag pet godina nema modernizacije ni tehnoloških rješenja koji bi promet učinili sigurnijim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

donji zvečaj 02:29

Kaže da u Hrvatskoj postoji oko 1400 pružnih prijelaza bez fizičke prepreke, odnosno branika i polubranika.

Ističe da je prije tri godine donesen plan modernizacije 200 prijelaza diljem zemlje, koji je trebao biti realiziran od 2015. do 2019. godine.

'U HŽ Infrastrukturi su uhljebi i namjerno ugrožavaju putnike'
'U HŽ Infrastrukturi su uhljebi i namjerno ugrožavaju putnike'

- Potpisan je okvirni sporazum, osigurano je 200 milijuna kuna, no od silne priče nabavio se tek 21 uređaj za signalizaciju. Ne znam jesu li ugrađeni, ali ni jedan modernizirani prijelaz još nije pušten u samostalni rad, a to znači da se još smatra neosiguranim. Umjesto da zapošljavaju nove ljude, oni pune urede - kaže Grbešić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

donji zvečaj 01:24

Dodaje da je cijena postavljanja branika na jednom prijelazu oko milijun kuna. Iz HŽ-a kažu da će u prvoj polovici godine u promet pustiti 21 modernizirani prijelaz. Na stanje hrvatskih željeznica u nedjelju se osvrnuo i resorni ministar Oleg Butković. Izrazio je sućut obiteljima poginulog mladog para, a onda obećao da će ministarstvo urediti oko 1500 pružnih prijelaza u Hrvatskoj.

vlak

- Za dio željezničko-cestovnih prijelaza identificiranih kao ‘crne točke’ sredstva su već osigurana iz proračuna HŽ Infrastrukture - rekao je Butković te dodao kako će struka odrediti koji će prijelazi, uz signalizaciju, imati i rampe.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"