News

Komentari 56

Novi detalji o trovanju Romana Abramoviča: 'Bio je bez vida par sati, jeli su samo čokoladu'

Novi detalji o trovanju Romana Abramoviča: 'Bio je bez vida par sati, jeli su samo čokoladu'

Analitičari Bellingcata također pišu da su tri pregovarača, među kojima je Abramovič, pokazala simptome trovanja. Oni navode da je sporni sastanak bio u noći na 4. ožujka

Roman Abramovič je navodno otrovan nakon sastanka na kojem je posredovao između zaraćenih strana. WSJ piše da su ga prebacivali između Moskve, Lavova i drugih mjesta na kojima su trajali pregovori.

Kasnije je BBC objavio kako je Abramovičev glasnogovornik rekao da sumnjaju na trovanje. Rekao je i da se to dogodilo prije nekoliko tjedana odnosno ranije ovog mjeseca. Glasnogovornik je rekao da je Abramovič sada dobro te kako će i dalje nastaviti sudjelovati u pregovorima s Ukrajinom. 

Glasnogovornik nije htio reći da li je netko još imao simptome trovanja, no Wall Street Journal je objavio kako je iste simptome imalo i dvoje ukrajinskih pregovarača.

Izvor Guardiana rekao je kako je u timu pregovarača bio ukrajinski parlamentarac Rustem Uremov te da su kasnije otišli u Poljsku i u Istanbul gdje su dobili terapiju.

- To je bilo tijekom njegovog prvog puta u Kijev, Roman je ostao bez vida na nekoliko sati, a u Turskoj su ga liječili zajedno s Rustemom - rekao je Guardianov izvor. 

Trojac koji se otrovao, navodno je samo konzumirao čokoladu i vodu u satima prije pojave simptoma. Bellingcatovi analitičari pišu da četvrti član tima nije razvio simptome. Izvori navode i da se nakon oporavka Abramovič vratio na nove pregovore.

Ukrajina: Naši pregovarači nisu otrovani

Ukrajinska strana odbacila je tvrdnje nekoliko svjetskih medija kako su dvojica njihovih pregovarača otrovani. Kažu kako svi njihovi pregovarači normalno rade i nitko nije pokazao simptome trovanja. 

 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci