News

Komentari 19

Novi detalji tragedije: U nesreći su zajedno poginule majka i kći

Novi detalji tragedije: U nesreći su zajedno poginule majka i kći

Majka i kći su zajedno putovale iz Njemačke na Kosovo, zajedno s još 65 putnika koji su bili u autobusu Deva Toursa. Djevojka ima više od 18 godina, a njezina majka je u kasnim srednjim godinama

Među žrtvama strašne autobusne prometne nesreće, koja je bila danas ujutro kod Slavonskog broda, su i majka i kći iz općine Đakovice. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Majka i kći su zajedno putovale iz Njemačke na Kosovo, zajedno s još 65 putnika koji su bili u autobusu Deva Toursa. Kako piše kosovski portal Reporteri, djevojka ima više od 18 godina, a njezina majka je u kasnim srednjim godinama. 

Uz dvije spomenute žrtve, zna se još i identitet vozača koji je također bio iz Đakovice. Radi se o ocu dvojice sinova. 

Naime, rano jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi. Ozlijeđeno ih je preko 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi.

- Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njh 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero bilo je podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja - rekao je Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod za RTL

- Zahvalni smo svim hitnim službama koje brzo odreagirale, aj a sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema kao i djelatnicima odjela anestezije i kirurgije koji su iznijeli najveći dio ovog posla - rekao je dr. Samardžić te nastavio:

- U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtjevaju akutnu kiruršku terapiju.  Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb, Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći odmah proslijedili u Novu Gradišku, a  nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar - nadodao je. 

Što se tiče identifikacije osoba ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali uz sudjelovanje i pomoć službenika ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena.