News

Komentari 83

Obrana uhićenog suca: Istina je sve, ali za pola toga ne znam, bio sam više pijan nego trijezan

Obrana uhićenog suca: Istina je sve, ali za pola toga ne znam, bio sam više pijan nego trijezan

Sudac Trgovačkog suda Mihael Kovačić na sudu je priznao da je kriv za izvlačenje 30 milijuna kuna iz stečajnih poduzeća. Međutim, poručio je i da se "pola toga" ne sjeća, ali i da to što je radio - rade svi

Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda, koji je prošli tjedan s još 12 ljudi uhićen zbog sumnje da su 12 godina izvlačili oko 30 milijuna kuna iz stečajnih masa poduzeća, iznio je obranu na sudu i priznao. 

- To što ste napisali i za što me sumnjičite, to je sve istina. No ja za pola toga nemam pojma da se događalo, jer sam bio više pijan nego trijezan - branio se na sudu, neslužbeno doznaje Večernji list

Kovačić je u istražnom zatvoru koju mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, no kako je sam tražio da ga se razriješi sudačke dužnosti, prestat će biti sudac 30. travnja. Nakon toga bi vrlo brzo mogao izaći iz Remetinca. 

Večernji neslužbeno doznaje i da je razrješenje tražio ne zbog toga što je saznao da je meta istražitelja, nego zato što se - umorio. 

Branio se da to što je radio, prebacivao depozite s računa suda na račune javnih bilježnika, rade svi, a istražiteljima je navodno poručio i da im je dugo trebalo da ga razotkriju. 

Najčitaniji članci