News

Komentari 85

'Očekujem od Einsteina Ćorića da građanima dovede taj jeftiniji plin koji najavljuje'

'Očekujem od Einsteina Ćorića da građanima dovede taj jeftiniji plin koji najavljuje'

Da odgovorim Tomislavu Ćoriću Einsteinu – kako je moguće da je za velike račune u Zagrebu kriv Tomašević, a za velike račune u Hrvatskoj tržište energijom? Kad je kriv Tomislav Ćorić?, kazala je Ahmetović

HEP može precizno i jasno dati obol i pomoći u krizi. Očekujem od Einsteina Ćorića da građanima i gospodarstvu dovede taj jeftiniji plin koji najavljuje, rekla je politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović u N1 emisiji Newsroom

- Da odgovorim Tomislavu Ćoriću Einsteinu – kako je moguće da je za velike račune u Zagrebu kriv Tomašević, a za velike račune u Hrvatskoj tržište energijom? Kad je kriv Tomislav Ćorić? Otkad je on u Vladi, Hrvatska nije ulagala u svoje plinske rezerve, niti u postojeća polja niti u razvijanje novih. Što se tiče LNG terminala, ima kapacitet 2,6 milijarde kubika plina, točno koliko troši RH. Ćorić je rekao da će izgradnjom LNG terminala plin pojeftiniti. Pozivam da sad taj jeftiniji plin dovedu preko LNG terminala. Očekujem od Einsteina Ćorića da građanima i gospodarstvu dovede taj jeftiniji plin koji najavljuje - rekla je Ahmetović.

'Kršila su se osnovna moralna načela u aferi HNB'

Za trgovanje vrijednosnim papirima u HNB-u Ahmetović kaže da je vjerojatno nije bilo kršenja zakonskih propisa, već su se kršila osnovna moralna načela. 

- Vjerujem da ćemo do kraja nadzora dobiti puno više informacija, ali možemo reći da prema informacijama koje imamo, vjerojatno nije bilo kršenja zakonskih propisa, ali je bilo kršenja osnovnih moralnih načela. Danas me uvrijedio bahat način ophođenja guvernera Vujčića na Odboru za financije gdje je on pokušao minorizirati djela zaposlenika HNB-a zanemarivši činjenicu da su među djelatnicima i izvršni direktori, a ako itko ima povlaštene informacije, onda su to upravo ti izvršni menadžeri - objasnila je.

- Najlakše je reći nisam znao, to nije moja odgovornost. To je nažalost hrvatska stvarnost - dodala je.

Rejting HDZ-a

- HDZ će uvijek imati 30-ak posto potpore jer je HDZ porobio sve institucije u RH, pozapošljavao je članove HDZ-a, njihovu rodbinu itd. Tomašević se nosi s tolikom količinom ljudi u sustavu kakav je Zagreb, a koji su došli na mjesta po receptu Milana Bandića, vrlo je teško ispraviti taj sustav i usmjeriti ga - rekla je Ahmetović.

'SDP je prošao katarzu'

O SDp-u kao alternativi koju građani ne vide, napomenula je - Polako. SDP je prošao katarzu, konsolidirali smo se. Već dva okvira reformi predao je javnosti na uvid, predali smo i prijedlog izmjene Izbornog zakona. Ima vremena da SDP dobije povjerenje građana. Grbin ima veću potporu nego cijela stranka, i to je dio odgovora. Predsjednik je najveće oporbene stranke i normalno je da bude kandidat za premijera. SDP za razliku od drugih ne prati što rade drugi, nego radi na politikama - kazala je.

Afera trula jaja

Ahmetović je komentirala i uhićenje 72-godišnjaka koji je na društvenim mrežama vrijeđao premijer.

- Zahvalna sam HDZ-u što sam češće na njihovim društvenim mrežama i objavama nego premijer. Ovaj slučaj moje objave vezano za nepotrebno uhićenje 72-godišnjaka zapravo je uzrokovalo to da je HDZ objavio kako sam rekla da je Plenković nalogodavac uhićenja što nisam rekla, to je notorna laž, ali oni su se valjda prepoznali u tome. Otužno je da premijer nakon svega poziva na kavu. Zamislite koliko sam negativnih komentara dobila, krčka policija bi trebala brinuti samo o vrijeđanju mog lika i djela. Mislim da to policija ne radi, da ne prati takve komentare, evidentno je da je uhićenje došlo po prijavi. Istina je da je uhićenje bilo potpuno nepotrebno. Taj 72-godišnjak je i meni uputio vrlo uvredljivu kritiku, ali ne bi mi palo napamet prijaviti ga - rekla je.

Najčitaniji članci