Obavijesti

News

Komentari 59

Od smrtne kazne spasila ju je njezina prekomjerna težina

Od smrtne kazne spasila ju je njezina prekomjerna težina
4

Mayrina sestra Jamie izudarala je sina Elisea (2) po glavi i tijelu. Dječak je umro. Jamie je zamolila sestru, koja je bila nepomična zbog težine, da preuzme krivnju

VIDEO

Amerikanku Mayru Rosales (31) iz Teksasa teretili su za ubojstvo nećaka Elisea (2). No pravi krivac za smrt dječaka bila je njegova majka. Mayra je preuzela krivicu na sebe jer joj je bilo žao sestre. Krivnje ju je oslobodila njezina težina.

Tog kobnog dana u ožujku 2008. Mayra, koja je u to vrijeme imala 470 kila, čuvala je svoje nećake i nećakinje među kojima je bio i Eliseo. Mayra se s mužem zbog problema s težinom preselila k sestri Jamie koja je preuzela brigu o njoj. Unatoč tome što je zbog prekomjerne težina bila prikovana za krevet Jamie je često svoj Mayri ostavljala četvero djece na čuvanje i odlazila u noćne izlaske i šoping. 

- Djeci sam bila više majka nego Jamie. Gdje god bi išla ostavlja bi djecu doma - ispričala je nedavno u jednom intervjuu Mayra. 

Prije izlaska iz kuće Jamie je Eliseu servirala doručak kojeg on nije htio jesti. Rasplakao se što je razljutilo njegovu majku. Jamie je otišla po četku i izudarala ga po glavi, rukama i nogama. Uplakanog i gladnog odvela ga je u krevetić. Kasnije toga dana dječak je počeo otežano disati, a Mayra je pozvala hitnu koja ga je prevezla u bolnicu. Uskoro ju je iz bolnice nazvala Jamie koja joj je uplakana rekla da ju policija ne želi pustiti sinu dok im ne kaže tko je ozlijedio Elisea. Molila ju je da preuzme krivicu što je Mayra i napravila.

- Ljudi to možda ne razumiju, ali ja sam samo htjela pomoći sestri da ne izgubi ostalu djecu obzirom da joj je sin preminuo u bolnici. Istražiteljima sam rekla kako sam se okretala na krevetu te da sam Elisea slučajno poklopila rukom i pala na njega i da smo mene treba kriviti za smrt Elisea - priča Mayra. 

Uhitili su je i počeli suditi za ubojstvo. No kako je suđenje odmicalo ispostavilo se, a i sama obdukcija je pokazala, kako je mali Eliseo preminuo od ozljede izazvane direktnim udarcem, a ne gnječenjem kao što je tvrdila Mayra. Cijeli slučaj postao je sumnjiv jer je Mayra bila toliko pretila da nije mogla ni ruku podići, a kamoli udariti nećaka. Onda je došao red na Mayru da svjedoči pred sudom. Njezina sestra pobjegla je, a Mayra se suočila sa mogućnošću smrtne kazne. Tada je odlučila sudu reći pravu istinu. Svjedočeći iz kreveta priznala je kako je njezina sestra Jamie bila iza zlostavljanja. 

- Svi smo ju pokušali zaštititi. Zlostavljala je sina konstantno. Vikala je na njega i udarala ga. Preuzela sam na sebe krivicu jer sam bila uvjerena da ću umrijeti zbog lošeg zdravstvenog stanja pa mi je bilo svejedno - rekla je u svjedočenju. 

Jamie se nakon nekoliko mjeseci vratila u Teksas gdje su je osudili za izazivanje ozljeda sa smrtnom posljedicom te je dobila 15 godina zatvora. Skrb o djeci preuzela je baka. Nakon suđenja Mayra je zbog stresa i teških problema sa kilažom završila u bolnici za 'super-pretile'. Tamo je u prvih 12 tjedana smršavila 130 kila. Liječnici su joj rekli kako su pred njom godine liječenja, no Mayra ne odustaje te je odlučna izboriti se za zdraviji život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...