Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Odlična je, od Gotovine je: U Splitu smo kušali Antinu tunu

Na štandu tvrtke Metro, koja surađuje s Gotovininom tvrtkom, specijalitete od plavorepe tune spravljali su naš kuhar David Skoko, njegovi kolege kuhari Metroa te tajlandske ambasade,

Tuna Gotovina
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
39 komentara

Pečene odreske na japanski način i sirovu koštanu srž tune od 40-ak kilograma koju uzgaja Pelagos Net Farma Ante Gotovine kušali smo u srijedu na Adriatic Gastro Showu u Splitu. Oduševili smo se, kao i Japanci, glavni potrošači ove visokovrijedne namirnice.

Na štandu tvrtke Metro, koja surađuje s Gotovininom tvrtkom, specijalitete od plavorepe tune spravljali su naš kuhar David Skoko, njegovi kolege kuhari Metroa te tajlandske ambasade, koja na sajmu promovira svoju nacionalnu kuhinju. 

Tuna Gotovina | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako su mnogi se nadali kako će na prezentaciji susresti generala Gotovinu, on nije došao. No David Skoko je oduševio okupljene vještinom i pričom o tuni, a pri tom istaknuo je kako se radi o visokokvalitetnom proizvodu koji se posve može iskoristiti u kuhinji.

Tuna Gotovina PRODAJU I NAMAZE Made by Gotovina: Ovo je tuna od 40 kg iz generalova uzgoja

Na prezentaciji je bio Davor Barić, direktor prerade i ribolova u Pelagos Net Farmi. Naveo je kako tvrtka osim svoje flote tunolovaca, surađuje i s kooperantima, te se bavi preradom inćuna.

- Suradnja s lancem Metro je počela prije četiri mjeseca, oni su iskazali interes da nam budu partneri u plasiranju naših proizvoda na domaće tržište. S vremenom se planiramo proširiti njihovim lancem diljem Europe. Danas imamo priliku predstaviti vam tunu iz našeg uzgoja koja je bila ulovljena prije godinu i pol dana te dotegljena u naše uzgajalište. Lovi se najčešće na području oko otoka Jabuke, a ta se tuna potom kod nas hrani s 80 posto domaće ribe kao što su srdele, inćuni i lokarde, a kako bi joj pojačali masnoće što traži japansko tržište, dohranjivali smo je uvoznom haringom. Tuna treba i minerala i vitamina i to je potpuno balansirana ishrana za ovakvu ribu. Negdje smo na 600 tuna koju ćemo ove godine izloviti kako dopuštaju ribolovne kvote što sa svoja dva broda, što s dva broda kooperanata. Surađujemo i ribolovcima iz Kalija koji su ovu granu  uzgoja ribe razvili prije 20-ak godina  – istaknuo je Barić.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message