News

Komentari 45

Oduzimaju dah: Jeste li ikada vidjeli realističnije tetovaže?

Oduzimaju dah: Jeste li ikada vidjeli realističnije tetovaže?

Novozelandski tattoo majstor Steve Butcher specijalizirao se za realistične tetovaže koje oduševljavaju ljude diljem svijeta jer izgledaju kao da su isprintane na kožu, a ne tetovirane

Tetovaže tattoo majstora Steve Butchera izgledaju toliko realno da se na prvi pogled čini da su 'isprintane' na kožu. Takav stil se naziva hiper-realizam, a Steve je tražen na svim konvencijama diljem svijeta, prenosi Oddity Central. Kad pogledate fotografije, bit će vam jasno i zašto. Bilo da radi portrete zvijezda, životinje ili cvijeće, rezultat uvijek oduzima dah. Njegove tetovaže su usavršene do najmanjeg detalja npr. kapljice ili odsjaja u oku. 

Steve je bio u umjetničkoj školi kada je počeo tetovirati. Prijatelj koji je radio kao tattoo majstor, vidio je neke njegove crteže, i predložio mu da se okuša u tetoviranju. Steve je naučio sve sam, kod kuće.

Tetovirao je prijatelje i zapravo svakoga tko bi mu dopustio. Prvi posao je dobio u salonu za tetoviranje Streetwise u Aucklandu. Tada se zaljubio u tetoviranje i nikad nije prestao.

Glavna inspiracija mu je pop kultura, ali kaže da zna dobiti i neke ideje od drugih talentiranih umjetnika. Veliki je obožavatelj košarke pa voli tetovirati i NBA zvijezde i sve što ima veze s tim. 

Vjerovali ili ne, tetovaže radi tek pet godina i kaže da ima još puno toga za naučiti.

Steve voli crtati, a u zadnje vrijeme crta uljem na platnu. Ipak, njegova najveća ljubav su tetovaže.