News

Komentari 11

Opasni uvjeti u Madridu: Oluja poharala grad, žena nije stigla do bolnice pa rađala u autu

Opasni uvjeti u Madridu: Oluja poharala grad, žena nije stigla do bolnice pa rađala u autu

Oluja je zahvatila oko 20.000 km cesta u središnjoj Španjolskoj, a vlada će poslati konvoje s cjepivima i zalihama hrane onima kojima je to potrebno, rekao je u subotu ministar prometa

Španjolska vlada u nedjelju će poslati konvoje s cjepivom protiv Covida-19 i hranom u područja odsječena zbog oluje Filomene, koja je donijela najobilnije snježne oborine u posljednjih nekoliko desetljeća diljem središnje Španjolske i usmrtila četiri osobe.

U madridskome području spasioci su doprli do 1500 ljudi zarobljenih u automobilima, a vlasti su pozvale građane da ostanu kod kuće zbog opasnosti od nesreća i širenja korona virusa.

Prognostičari su upozorili na opasne uvjete sljedećih dana, s temperaturama koje bi se trebale spustiti do minus 10 Celzijevih idući tjedan i s vjerojatnošću da će se snijeg pretvoriti u led te da će se srušiti oštećena stabla.

Glavna međunarodna zračna luka u Madridu je zatvorena, a operater je rekao da će se otvoriti najranije u nedjelju popodne, kada će se letovi postupno nastaviti.

Oluja je zahvatila oko 20.000 km cesta u središnjoj Španjolskoj, a vlada će poslati konvoje s cjepivima i zalihama hrane onima kojima je to potrebno, rekao je u subotu ministar prometa Jose Luis Abalos.

Tridesetšestogodišnja žena u subotu je rodila dijete u vozilu hitne pomoći u Madridu nakon što je zdravstveni radnici nisu uspjeli prevesti u bolnicu.

Muškarac i žena u automobilu utopili su se nakon što se rijeka izlila u blizini Malage na jugu, dok su se dvije beskućnice smrznule u Madridu i Calatayudu na istoku, rekli su dužnosnici.

Državna meteorološka agencija (Aemet) objavila je da je u subotu u Madridu palo 20-30 cm snijega, najviše od 1971. godine.

Najčitaniji članci