Obavijesti

News

Komentari 23

Ostojić: 'Danas imate dvije vrste Plenkovićevih ministara'

Ostojić: 'Danas imate dvije vrste Plenkovićevih ministara'
2

Osvrnuo se i na današnje svjedočenje izabranog predsjednika Zorana Milanovića u aferi dnevnice, gdje su optuženi Tomislav Saucha i Sandra Zeljko da su krivotvorenjem 125 putnih naloga

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić izjavio je u ponedjeljak kako HDZ-ovi ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i muljaju s imovinskim karticama, aludirajući na aferu s nekretninama ministra zdravlja Milana Kujundžića.

- Danas imate dvije vrste Plenkovićevih ministara, jedna skupina ne zna ispuniti imovinsku karticu ili mulja, dok druga to opravdava i kažu da su to formalni razlozi, pa čak i Plenković - kazao je Ostojić dodavši da ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i bave se drugim poslovima.

Ministar Kujundžić održat će konferenciju za medije u 13:30
Ministar Kujundžić održat će konferenciju za medije u 13:30

Ostojić: HDZ nas ne zanima, već ono što će nam ostaviti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moramo se zabrinuti jer se događa da HDZ-ov župan tuče ženu, a HDZ-ov gradonačelnik tuče novinare. Imam dobar prijedlog, možda najbolja kandidatkinja za novu ministricu zdravstva je HDZ-ova zamjenica ravnatelja Vinogradske bolnice koja fizički napada svoje djelatnici - izjavio je Ostojić misleći na aferu Dijane Zadravec, koja bi trebala biti smijenjena zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom KBC-a.

Ustvrdio je kako SDP ne zanima HDZ, niti ih zanima tko će biti novi predsjednik HDZ-a, već da ih zanima ono što su im ostavili.

- Ostavili su nam kaos i korupciju. Kaos u policijskom sustavu, kaos u socijalnom sustavu, kaos u zdravstvu, kaos u zemljišnim knjigama. To su sve naslovi vaših portala i dnevnika - rekao je Ostojić novinarima.

Izbori u HDZ-u: Krstičević će voditi Plenkovićev stožer...
Izbori u HDZ-u: Krstičević će voditi Plenkovićev stožer...

Osvrnuo se i na današnje svjedočenje izabranog predsjednika Zorana Milanovića u aferi dnevnice, gdje su optuženi Tomislav Saucha i Sandra Zeljko da su krivotvorenjem 125 putnih iz proračuna izvukli oko milijun kuna.

- Dobio je poziv i naravno da će svjedočiti, i reći će istinu, mislim da je to odličan potez i da je vrlo važno da on danas potpuno jasno kaže što je znao ili nije znao o slučaju dnevnice - kazao je Ostojić.

Ostojić je u pratnji drugih članova SDP-a odao počast svim žrtvama Holokausta na Židovskom groblju na Mirogoju položivši vijenac podno spomenika Mojsiju.

- Danas se i Hrvatska pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na Holokaust. Izuzetno je važno njegovati kulturu kolektivnog pamćenja, jer Holokaust je definitivno najveći zločin u povijesti civilizacije - izjavio je Ostojić.

Hrvatsko sudjelovanje u Holokaustu

Dodao je kako je, nažalost, i Hrvatska za vrijeme zločinačke NDH sudjelovala u Holokaustu.

- Na svu sreću, bilo je i Hrvata, hrvatskih pravednika, koji su riskirajući svoje živote i živote svojih obitelji spašavali one koje je nacizam proganjao - podsjetio je Ostojić.

Podsjetivši na doprinos hrvatskoj znanosti i kulturi velikih osoba židovskog podrijetla, poput Mirjane Gross, Slavka Goldsteina i Branka Lustiga, izrazio je nadu da će im se Zagreb odužiti dajući njihova imena ulicama, kako bi podsjećala na ono što se dogodilo za vrijeme Holokausta.

Prisjetio se i citata Anne Frank: 
- Ono što je počinjeno ne može se poništiti, ali se može spriječiti da se ne ponovi.

- Citat djevojčice koja je osjetila nacizam, citat Anne Frank koju je HNS-ova ministrica Blaženka Divjak izbacila iz literature, ali zahvaljujući oporbi taj dnevnik se ponovno vratio. To su paradoksi današnje Hrvatske - zaključio je Ostojić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a