News

Komentari 36

Ostojić izlazi iz bolnice: 'Rekli su mi da sam, s obzirom na sve, začuđujuće zdrav. Odmarat ću'

Ostojić izlazi iz bolnice: 'Rekli su mi da sam, s obzirom na sve, začuđujuće zdrav. Odmarat ću'

Krajem siječnja Ostojić je doživio srčani udar i završio u teškom stanju na Jedinici intenzivnog liječenja. Na životu ga je držao respirator, a stanje je bilo toliko ozbiljno da liječnici se nisu usudili prognozirati ishod

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prije dva mjeseca završio je na respiratoru nakon srčanog udara. U srijedu navečer je na svom Facebook profilu objavio kako je završio s liječenjem te da se konačno vraća kući.

Ostojić se zahvalio svima koji su ga pratili od prvog do zadnjeg dana njegovog izlječenja i poručio kako će još neko vrijeme mirovati doma s djecom.

- Danas sam završio sa liječenjem i nakon dva mjeseca bolnica i rehabilitacije, konačno se vraćam svojima doma. Još jednom, neizrecivo veliko hvala svima koje sam sretao i koji su me pratili na tom putu, od prvog do zadnjeg dana : liječnicima, sestrama, fizioterapeutima, prijateljima... - napisao je Ostojić.

Kao bivši vaterpolist pohvalio se i diplomom za hrabrost koju je dobio za 'prvi ulazak u bazen nakon 30 g'

- Rekli su da sam bio hrabar (da je istina možete vidjeti na slici - tako to izgleda kad bivši vaterpolist ide u bazen, ovo mi je bilo u rangu olimpijskog ciklusa koji sam nekad odrađivao) i da sam, s obzirom na sve, začuđujuće zdrav. Ipak, odmarat ću se još neko vrijeme doma sa djecom, ali ne brinite, to ne znači da neću smišljati planove za neke nove akcije - zaključio je bivši ministar unutarnjih poslova.

Krajem siječnja Ostojić je doživio srčani udar i završio u teškom stanju na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama. Na životu ga je držao respirator, a stanje je bilo toliko ozbiljno da liječnici se nisu usudili prognozirati ishod.

Hitna medicinska obrada od EKG-a, RTG-a pluća te kompletne laboratorijske pretrage, pokazale su da je nekoliko dana prije hospitalizacije pretrpio srčani udar. S obzirom na to da je hospitaliziran u teškom stanju u vrijeme pandemije te je RTG snimak pluća pokazivala fibrozne promjene odmah je bio i testiran na Covid, no nalazi su pokazali da je bio negativan.

Ostojić je već prethodno imao problema sa zdravljem. Prije sedam godina, operacija apscesa na vratu zbog kojeg mu se razvila sepsa, umalo ga je stajala života. Dvije godine ranije završio je na operaciji također zbog apscesa samo na drugom dijelu tijela.

Najčitaniji članci