Obavijesti

News

Komentari 114

Osudili su Željka i Đurđu Siladi: Ukrali novac za liječenje Nore...

Osudili su Željka i Đurđu Siladi: Ukrali  novac za liječenje Nore...
2

Presudu su za 24sata komentirali roditelji preminule Nore Šitum rekavši kako se "nadaju da je ona korak k tome da se ovakve strašne stvari više nikada ne ponove"

VIDEO

Direktor tvrtke Radio Psunj koja je vlasnik radija Nova Gradiška Željko Siladi i njegova supruga Đurđa Siladi, glavna urednica na tom radiju, nepravomoćno su osuđeni jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za Noru potrošili za poslovanje te tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01
'Institucije su trebale provjeriti gdje je novac skupljen za Noru'
'Institucije su trebale provjeriti gdje je novac skupljen za Noru'

Od 9. veljače  2013. godine do 19. studenog 2013. godine u Novoj Gradiški zajednički i prema prethodnom dogovoru Željko Siladi kao direktor Radio Psunj d.o.o. i Đurđa Siladi kao glavna i odgovorna urednica Radio Psunj d.o.o., nakon što se  Radio Psunj d.o.o.  uključio u promidžbu humanitarne akcije "Nora fora -  Hrabro dijete strašni lav", koju je provodila Udruga Hrabro dijete iz Nove Gradiške za prikupljanje novca potrebitog za liječenje maloljetne Nore Šitum u inozemstvu, u nakani da pribave nepripadnu imovinsku korist tom trgovačkom društvu, optužena Đurđa Siladi putem e- maila kontaktirala Lea Marasovića iz Kanade.

Prošlo je već 5 godina: 'Bol ne prestaje, a srce tuče za tebe...'
Prošlo je već 5 godina: 'Bol ne prestaje,  a srce tuče za tebe...'

On je sredstva u iznosu od 5.280,00 CAD htio platiti  za liječenje Nore Šitum. Đurđa Siladi zatražila je da navedeni iznos umjesto na račun udruge Hrabro dijete, uplati na račun Radio Psunja d.o.o., te je isti dana 19. veljače 2013. godine navedeni iznos u kunskoj protuvrijednosti 29.701,65 kuna uplatio za primatelja i korisnika udruge Hrabro dijete na žiro-račun Radio Psunja d.o.o. broj:  2340009-1110459018, otvoren kod Privredne banke Zagreb, stoji u presudi.

Novac ostaje u udruzi: Vrhovni sud odbio žalbu obitelji Šitum
Novac ostaje u udruzi: Vrhovni sud odbio žalbu obitelji Šitum

Supružnici Siladi taj su novac uporabili za poslovanje tvrtke Radio Psunj, čime su pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu 29.701,65 kuna. Dakle, kao odgovorne osobe iskoristili svoj položaj pa time drugoj osobi pribavili korist, čime su počinili kazneno djelo protiv službene dužnosti - zlouporaba položaja i ovlasti.

'Strah me i izgovoriti taj iznos, ali, nažalost, nemamo izbora...'
'Strah me i izgovoriti taj iznos, ali, nažalost, nemamo izbora...'

Željko Siladi u nepravomoćnoj presudi proglašen je krivim i dobio je kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, odnosno 2 godine uvjetno, što znači da ako ne počini novo kazneno djelo u naredne dvije godine, ne mora u zatvor. 

Ovršili su roditelje Nore Šitum: 'Uvjeren sam, riječ je o osveti'
Ovršili su roditelje Nore Šitum: 'Uvjeren sam, riječ je o osveti'

Njegova supruga Đurđa Siladi osuđena je pak na osam mjeseci zatvora. Ona nije dobila uvjetnu, nego će po pravomoćnosti presude morati u zatvor.

Ovo joj nije prva presuda jer je već bila na uvjetnoj kazni zatvora zbog počinjenja kaznenog djela protiv gospodarstva, utaje poreza i carine.

Norini roditelji: To je najgore što netko može učiniti

Presudu su komentirali i Norini roditelji.

- Nadamo se da je ova presuda barem korak k tome da se ovakve strašne stvari više nikada ne ponove. Zbog sve djece i svih ljudi koji trebaju ili će trebati bilo kakvu pomoć. Okoristiti se ljudskom dobrotom za vlastitu korist najgore je što netko može učiniti! - kratko su nam kazali.

Ivica Šitum komentirao je presudu i na Facebooku, ali dosta oštrije.

- Evo još jednog dokaza uspješne suradnje sudova u Slavonskom Brodu i organiziranog kriminala. Nakon što je sudac skoro pet godina držao predmet u ladici i odbijao požurnice DORH- a, donio je presudu od osam mjeseci i jos jednu na uvjet 2 godine zatvora za poznate kriminalce iz NG bracni par Đurđa i Željko Siladi. Koliko se procesa trenutno protiv njih vodi to sam bog zna, a ono što bi trebala znati javnost je to da je ovo već drugi put da kradu humanitarnu pomoć. Iako osuđivana do sada na bezbrojne presude sa rokom kušnje i iako je nedjelo počinila dok je bila pod uvjetnom, nevjerovatni sud u SB ju je osudio na samo osam mjeseci. Čestitke časnom sucu - objavio je Ivica Šitum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca