Obavijesti

News

Komentari 34

Otac čeka vještačenje, a djeca će živjeti u SOS selu s majkom

Otac čeka vještačenje, a djeca će živjeti u SOS selu s majkom
1

Sva su djeca bila teško ozlijeđena. Troje su ih otpustili u ponedjeljak iz zadarske bolnice na kućnu njegu. Uskoro će im se pridružiti i sestra koja je bila u komi. Smijenili su ravnateljicu CZSS-a

VIDEO

Troje od četvero djece koju je otac bacio s balkona na betonsko tlo na Pagu otpustili su u ponedjeljak ujutro iz zadarske Opće bolnice u dobrom zdravstvenom stanju, na kućnu njegu, u pratnji majke i socijalnog radnika. Bit će smješteni u SOS selu.

- Dvoje djece imalo je teške ozljede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana - kazao nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Pokretanje videa...

01:00

- Sedmogodišnja djevojčica koja se liječi u KBC-u Zagreb spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka - rekao je u pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

- Gdje sam? Gdje su seke i braco - prvo je što je djevojčica (7), koja je bila najteže ozlijeđena, pitala osoblje KBC-a Zagreb nakon što je došla svijesti. Bila je u teškom stanju s ozljedama glave, u komi.

Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice
Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice

Nakon dokaza vještačenje

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović kazao je kako je žrtvama ovoga kaznenog djela, maloljetnoj djeci, dostavljena Pouka o pravima koja imaju u ovom kaznenom postupku te im je dodijeljen odvjetnik kao opunomoćenik.

- On će braniti njihove interese u ovom kaznenom postupku. Do sada smo ispitali tri svjedoka, a majku djece i suprugu okrivljenika ispitat će sudac istrage jer ima poseban status svjedoka.

- Kad se prikupe svi dokazi, počinje vještačenje. Tim vještaka, psihijatri i psiholozi, trebali bi dati svoj nalaz. Oni će reći kakvo je bilo duševno stanje okrivljenika u vrijeme počinjenja djela i što je prethodilo tome kako bismo znali dalje postupati po ovom predmetu - kaže Berović. Iz Centra za krim vještačenja toksikološko vještačenje krvi i urina te biološko vještačenje još nije došlo. Okrivljenik (54) trenutačno se zbog duševnog stanja nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu i tamo će čekati vještačenje.

Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul
Slučaj Pag: Upravno vijeće je predložilo smjenu Vesne Burčul

Ravnateljica ostaje raditi

- On mora tako biti smješten i izoliran od ostalih okrivljenika, posebno onih za teška kaznena djela, i ovo je uobičajen postupak - kaže Berović.

Tri od pet članova upravnog vijeća glasovalo je za smjenu Vesne Burčul, dosadašnje ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Novinare je o svemu obavijestila predsjednica upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković.

- Odlučili smo da postoje razlozi za razrješenje, a ravnateljica se odrekla prava na pisano izjašnjenje. Ona nije dobila otkaz te, sukladno zakonu, ostaje na radnome mjestu unutar Centra za socijalnu skrb - rekla je Vuković Dujmović novinarima.

Ministrici Nadi Murganić iz Centra će proslijediti odluku upravnog vijeća o razrješenju. Upravno vijeće nakon toga bi trebalo na ravnateljsko mjesto imenovati vršitelja dužnosti. No upravo Vesna Burčul jedina kandidatkinja na natječaju za ravnateljicu centra, a njoj samoj bi, da nije bilo razrješenja, mandat istekao krajem ovog tjedna.

Vuković Dujmović je istaknula kako će više informacija o daljnjem procesu popunjavanja ravnateljskog mjesta biti poznato nakon dobivanja suglasnosti iz ministarstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.