Obavijesti

News

Komentari 208

Plaćamo ih da lupetaju: Šire propagandu ultra desnih ideja...

Plaćamo ih da lupetaju: Šire propagandu ultra desnih ideja...
1

Prodaju nam lako kvarljivu robu: U zadnje tri godine Vlada je dala vjerskim zajednicama 1,23 milijarde kn, a od toga čak 1,066 milijardi kn Katoličkoj crkvi. A oni s oltara šire neumjesne zaključke u ime ideologije koju zagovaraju

VIDEO

Građani stotine milijuna kuna plaćaju Crkvi da bi im dio ultrakonzervativnih klerika popovalo o 'strahotama masturbacije, parfemima začinjenim abortiranom djecom, homoseksualcima koji će unazaditi zemlju...'

Zbog njih se o Crkvi može steći pogrešan dojam jer, umjesto da se bave vjerskim pitanjima, oltar uzimaju kao binu za propagandu ultra desnih ideja i stavova.

Pokretanje videa...

01:07

U zadnje tri godine Vlada je iz proračuna dala vjerskim zajednicama 1,23 milijarde kuna, a od toga čak 1,066 milijardi kuna Katoličkoj crkvi. Porezni obveznici dodatno plaćaju i mirovine za svećenike bez mirovinskog osiguranja. Njih je bilo oko 700 i prosječna mirovina im je prije tri godine bila 4500 kuna. O neumjesnim izjavama msgr. Jurja Jezerinca i don Damira Stojića iz Crkve nemaju komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Jezerinac: Od mesa abortirane djece rade najskuplje parfeme
Jezerinac: Od mesa abortirane djece rade najskuplje parfeme

Među biskupima čije su izjave, najpristojnije rečeno, upitnog sadržaja, našao se i jedan običan građanin. Čovjek koji je javnosti danas poznat zbog druženja s Papinim rizničarom Georgeom Pellom, osuđenim za pedofiliju  Georgeom Pellom, Vice John Batarelo - izazvao je negodovanje javnosti zbog svog statusa na Facebooku.

Dan nakon objave da je Pell prvi visoko pozicionirani svećenik optužen za pedofiliju, napisao je kako pedofiliju osuđuje ne navodeći Pellovo ime.

Htjeli kazneni odgovornost za abortus

- Osuđujem sve nasilje i spolno napastovanje nad djecom i mladim unutar Crkve i društva. Kao otac takvi dijabolični činovi me gade i revoltiraju i bolje da ne napišem što bi takvima napravio. Očekujem konkretnije i strože akcije protiv homoseksualnih predatora naročito u Crkvi (dokazana je velika korelacija između zlostavljanja mladih i aktivni homoseksualni predatora svećenika)... - napisao je, između ostalog, u statusu.

Smatra kako bi se ti problemi trebali rješavati unutar Crkve. No do sada je Crkva takve probleme rješavala stavljajući ih pod tepih, čime su zlostavljače zapravo samo štitili, pa smo pitali Batarela da pojasni svoj stav.

'Pričestio me Jezerinac. Tada sam znao da ću biti svećenik...'
'Pričestio me Jezerinac. Tada sam znao da ću biti svećenik...'

- Ja sam samo građanin i ne moram razgovarati s vama. Svoj stav sam objavio i nemam više ništa reći – kaže nam Batarelo, koji je istaknuti član zaklade Vigilare, ali i jedan od organizatora Hoda za život. Pitali smo ga i zbog čega je oprečan u svojim stavovima s obzirom na to da prvo piše kako osuđuje pedofiliju, a potom osuđenog trećeg čovjeka Vatikana brani objavljujući članke koji propituju presudu i činjenice na temelju kojih je donesena.

- Ja gledam šire, budite i vi široki i proširite pogled – pomalo uzrujano je uzvratio i spustio slušalicu.

U objavi na Facebooku napisao je i kako će pravna organizacija Ordo Iuris aktivno zastupati potencijalne žrtve klerikalnog zlostavljanja. Ordo luris Hrvatska je “uvela” iz Poljske. Radi se o pravnoj organizaciji koja u Poljskoj ima 24 stalna zaposlenika i ured u Bruxellesu, kako bi u srcu EU mogla lobirati za vlastita uvjerenja. Ona se temelje na konzervativnim vrijednostima, posebice kad su u pitanju zaštita nerođene djece, brak i obitelj.

Pokušali su u Poljskoj ozakoniti ideju da pobačaj bude kazneno sankcioniran u svim slučajevima, uključujući žrtve silovanja i incesta. Robiju ne bi izbjegle ni Poljakinje koje bi abortirale preko granice, u zemljama u kojima je to legalno. Istragama nadležnih tijela bile bi izvrgnute kao apriorno sumnjive i sve žene koje pretrpe spontani pobačaj, da slučajno ne blefiraju. Zbog masovnog otpora u Poljskoj vlast je povukla zakonski prijedlog iz parlamenta.

Na tragu ovako ekstremnih stavova je i sisačko-moslavački biskup Vlado Košić. Poznat je po nizu radikalnijih javnih istupa, jednu polnoćku u sisačkoj katedrali iskoristio je za propovijed punu napada na homoseksualce i gay brakove. Govorio je i o abortusu i demografiji.

- Danas se otvoreno zagovaraju i traže takve pojave (homoseksualizam, op.a.), kao da je to neko ljudsko pravo, da se razori obitelj kakvu je Bog stvorio. Danas se promiču prava onih koji nisu naravnom vezom ljubavi sposobni rađati djecu... ubijanje djece treba biti daleko od naših obitelji, zlo pobačaja želimo da ne zarazi duše naših majki i očeva... - govorio je 2017.

'Bog nije stvorio Adama i Stevu'

Don Damir Stojić, hrvatski povratnik iz Kanade, koji je briljirao izjavom da 'poznaje djevojku koja je zauvijek izgubila menstruaciju jer je vidjela oca da gleda pornić i masturbira', jučer je objavio status 'Ponosan i ponosniji'. Aludirao je na naslovnicu 24sata 'Glup i gluplji', na kojoj se našao s msgr. Jurjem Jezerincem, koji je bio izjavio da se od mesa abortirane djece rade skupi parfemi. Stojić je objavio fotografiju s prve pričesti napisavši kako je ponosan jer je svetu pričest primio upravo od Jezerinca 1981. u Torontu.

A u jednom intervjuu otkrio je da je baš tog dana odlučio postati svećenik. Imao je Stojić još bisera pa je rekao: 'Još nisam sreo momka koji je sretan što masturbira'. Njegov veliki uzor msgr. Jezerinac je, podsjećamo, izjavio kako se od mesa abortirane djece rade skupi parfemi te je sa svojim prvopričesnikom završio na našoj naslovnici.

Širenje straha među vjernicima i nevjernicima neistinitim tvrdnjama u ime ekstremno desne ideologije uvriježeno je u dijelu hrvatskih klerika. Nekadašnji bliski suradnik kardinala Bozanića, umirovljeni biskup Valentin Pozaić, u vrijeme Milanovićeve vlade govorio je kako je 'Hrvatskoj potrebna nova Oluja i lustracija', a svi pamte njegove izjave upućene tvorcima kurikuluma: 'Bog je stvorio Adama i Evu a ne Adama i Stevu'.

Od dolaska pape Franje na čelo Crkve priča se o smjeni kardinala Josipa Bozanića. No iza toga se kriju nezadovoljnici sa zagrebačkoga Kaptola.

Ekipa kojoj papa Franjo smeta

Skromnost, poniznost, otvorenost, shvaćanje i prihvaćanje različitosti obilježavaju papu Franju, što mu mnogi zamjeraju. Osjeća se to i u hrvatskoj Crkvi.

February 13, 2019 : Weekly general audience at Paul VI hall at the Vatican.

Nikada do sadašnjeg pape crkveni poglavari nisu pozivali ljude da pokažu razumijevanje prema homoseksualcima, nisu se odricali svih beneficija u kojima uživaju, nisu pokušavali približiti Crkvu i vjeru narodu kao što to radi Franjo. Nije tajna da papa Franjo nije bio zadovoljan načinom na koji se vodi Crkva u Hrvatskoj.

Zagreb: Počelo plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije

Prije svega zbog konzervativnih biskupa koji su svojim desničarenjem, a nažalost i podilaženjem poraženim ideologijama, često kompromitirali Crkvu. Prije godinu dana posebno se najavljivala smjena Bozanića od onih kojima Papa nije najbolje sjeo, ali ispostavilo se da je najbliži Bozanićev krug tim objavama htio samo uzdrmati nadbiskupa.

Navodno im se zamjerio kad je početkom 2018. godine suspendirao sedam prebendara (op.a. svećenici posjednici crkvenog posjeda) na čelu s Mijom Gabrićem, najmoćniju i najbogatiju skupinu svećenika Zagrebačke nadbiskupije, koji raspolažu vrijednom imovinom. Napravio je to zbog propalih investicija vrijednih navodno pedesetak milijuna eura.

Ta afera je zaista Bozanića mogla koštati funkcije, no spasile su ga izjave prebendara, koji su priznali kako ga nisu informirali o neuspješnim i rizičnim ulaganjima u Zagrebu. Bozanić je bio na piku i kanonicima koji doživotno mogu koristiti nekretnine na zagrebačkom Kaptolu. Iznajmljuju ih, navodno za 2000-3000 eura mjesečno. Bozanićeva smjena više se ne spominje otkad se ne piše o diranjima u materijalna dobra svećenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora